Bu Altcoin Hakkında Bir Soruşturma Daha! Başı Belada mı?

Piyasanın yeni gözdesi olan Worldcoin, şimdi dünya çapında incelemeyle karşı karşıya. Bir Alman veri gözlemcisi olan Bavyera Eyaleti Veri Koruma Denetleme Ofisi, altcoin projesine karşı bir soruşturma başlattı. Bu gelişmenin arka planında hassas biyometrik verilerin büyük bir ölçekte toplanmasıyla ilgili endişeler yatıyor.

Trend olan altcoin projesi şimdi soruşturma altında!

Düzenleyici kurumun başkanı Michael Will, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Bu bağlamda, bir Alman veri gözlemcisinin OpenAI CEO’su Sam Altman’ın Worldcoin projesini, hassas biyometrik verilerin büyük ölçekte işlenmesiyle ilgili endişeler nedeniyle geçen yılın sonlarından beri araştırdığını söyledi.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Worldcoin, geçen hafta piyasaya bir rüzgar gibi girdi. Bununla birlikte, kısa süre sonra çeşitli endişelere yol açtı. Çünkü Worldcoin, kullanıcıların dijital bir kimlik ve bazı ülkelerde ücretsiz kripto para karşılığında iris taramalarını vermelerini gerektiriyor. Proje, bunu yeni bir “kimlik ve finans ağı” oluşturma planlarının bir parçası olarak yaptığını söylüyor.

İddia: Worldcoin, önemli bir dizi riske yol açıyor!

Michael Will, Worldcoin’in arkasındaki şirket olan Tools For Humanity’nin Almanya’da bir yan kuruluşu olduğu için Bavyera eyalet düzenleyicisinin Avrupa Birliği’nin veri koruma kuralları kapsamında Worldcoin’i soruşturan baş yetkili olduğunu söyledi. Will, “Bu teknolojiler ilk bakışta, finansal bilgilerin aktarılması alanındaki işlemlerin belirli temel amacı için ne kurulmuş ne de iyi analiz edilmiş” dedi. Will ayrıca, bunun, kullanıcıların son derece hassas biyometrik verilerinin “yeterli ve açık” bilgiler temelinde işlenmesine açık rıza gösterip göstermedikleri de dahil olmak üzere bir dizi riske yol açtığını kaydetti.

Bu arada Worldcoin, konuya ilişkin olarak henüz bir açıklama yapmadı. Web sitesi, ağını “gizliliği koruyan” olarak tanımlıyor. Ayrıca altcoin projesi, kişisel verilerin şifrelenmiş biçimde saklandığını söylüyor.

altcoin

Worldcoin’e 2,1 milyon kişinin kaydoldu

Cayman Adaları merkezli bir kuruluş olan Worldcoin Vakfı, geçen hafta Reuters’e bir açıklama yaptı. Bu açıklamasında, Avrupa Birliği’nin kurallarına uyduğunu söyledi. Ayrıca, yönetim organlarının gizlilik ve veri koruma uygulamaları hakkında kurumlarla işbirliği yapmaya devam edeceğini kaydetti.

Projenin lansmanından bu yana, insanlar yüzlerini parlak küresel bir “küre” ile taratıyorlar. Kullanıcı adayları Fransa, Almanya ve İspanya da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki kayıt siteleri üzerinden bunu gerçekleştiriyorlar. Worldcoin, çoğunlukla son iki yıldaki deneme süresi boyunca 2,1 milyon kişinin kaydolduğunu söylüyor.

ChatGPT Mucidinin Çıkardığı Worldcoin Nedir?

Altcoin’e yönelik endişeler, soruşturmalara neden oluyor

Mahremiyet savunucuları uzun zamandır biyometrik verilerin geniş ölçekte toplanması ve saklanmasıyla ilgili endişelerini dile getiriyorlardı. Bunun da gözetimi artırması ya da belirli demografik grupları hedef alması mümkün. Michael Will, bazı Avrupa denetim makamlarının Worldcoin’i bir ilgi konusu olarak gördüğünü söylüyor. Bu yüzden, bilgi talep ettiğini de sözlerine ekliyor.

Fransa’nın gizlilik gözlemcisi Cuma günü Reuters’e yaptığı açıklamada Worldcoin’in veri toplamasının yasallığının “şüpheli göründüğünü” söyledi. İngiltere’nin veri düzenleyicisi de altcoin projesiyle ilgili soruşturma yapacağını ifade etti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2