Bu Altcoin BTC Karşısında %95 Değer Kaybetti: Analistten “Kötü Seçim” Yorumu!

Kripto para analisti Benjamin Cowen kısa bir süre önce Litecoin ‘in (LTC) uzun vadeli bir yatırım olarak uygunluğuna ilişkin endişelerini dile getirdi. Cowen’a göre, LTC 2013 yılından bu yana BTC karşısında %95 oranında değer kaybetti.

Yıllık en yüksek seviyeler açısından, LTC 2019’da 146 dolara ulaştı. Ancak 2023’te yalnızca 115 dolara ulaşmayı başardı. Cowen, son yıllarda Federal Rezerv tarafından basılan büyük miktarlardaki para göz önüne alındığında bunun özellikle endişe verici olduğunu savunuyor. Litecoin’in “çok düşük ödül için çok fazla risk” sunduğunu öne sürüyor.

Cowen ayrıca, Bitcoin, ETH ve LTC’den oluşan bir portföyün, Litecoin’e %0,0’lık bir tahsisatla en iyi riske göre ayarlanmış getirileri (hem Sharpe hem de Sortino oranları) sağlayacağını göstermek için Monte Carlo simülasyonlarını kullanarak Modern Portföy Teorisini de araştırıyor. Bu, varlığın bir portföy çeşitlendiricisi veya uzun vadeli bir yatırım olarak potansiyeline karşı güçlü bir ifadedir. Cowen’ın analizi, özellikle uzun vadeli bir kripto yatırım stratejisi düşünenler için ilgi çekici olsa da, LTC/BTC çiftine odaklandığını belirtmek gerekir. Bazıları, LTC’nin BTC karşısındaki performansıyla daha az ilgilenen ve fiat değeriyle daha çok ilgilenen perakende yatırımcılar için LTC/USD çiftinin daha uygun bir ölçüt olabileceğini iddia edebilir.

Bununla birlikte, LTC/USD çifti dikkate alınsa bile, Litecoin’in düşük performansı belirgin olmaya devam etmektedir. Altcoin önceki yüksek seviyelerini aşmak için mücadele etti. Genel olarak güven vermeyen bir düşüş trendi içinde oldu. Dahası, Cowen’ın LTC‘nin zaman zaman daha düşük zirvelerle sonuçlanan pompalamaları hakkındaki görüşü dikkate değerdir. Bu “pump-dump” döngüleri, zirvede alım yaparken yakalanabilecek uzun vadeli yatırımcılar için zararlı olabilir.


source site-7