Bu 6 Altcoin Patlama Yapabilir!

Altcoin yatırımcıları nispeten karmaşık duyguların yaşandığı bir Temmuz ayını geride bıraktı. 2020’den bu yana süren SEC-Ripple davası geçen ay kripto lehine sonuçlandı. Kripto yatırımcılarını Ağustos’ta neler bekliyor? Analistler 6 projenin potansiyellerine işaret ediyor.

Ağustos ayında ilerlerken bu 6 altcoin projesine dikkat

Icon (ICX)

Icon, ICON ağının diğer Blockchain tabanlı ağları barındırdığı bir dijital ekonomi oluşturmaya çalışan merkezi olmayan bir platformdur (DEX). Altcoin projesi ile şirketler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve devlet kurumları değer araçlarını bağımsız olarak geliştirebilirler. Ağın yerel kripto para birimi ICX, ICON ekosisteminin çalışmasını destekler.

31 Temmuz’da itibaren ICON, xCall Testnet programını başlatacak. XCall hizmeti, cross-chain iletişim için ICON’un mesajlaşma standardıdır.

Icon, programların ICON altyapısına bağlı olabileceği ve ICON ile otomatik protokolünün oluşturduğu merkezi olmayan pazara katılabileceği yeni bir dijital ekonomi türü yaratmak için geliştirilmiştir.

Ekonomideki katılımcıların yerini alacak bu uygulamalar, kendi para birimlerini çıkarabilecek ve bilgi işlem gücüne erişimi olan düğümler, hangi uygulamaların destekleneceğini seçebilecek.

Geliştiriciler, ödüller almak için xCall hizmetini oluşturmaya ve test etmeye davet edilirler. Pek çok ağ etkinliği şüphesiz ICX’i etkileyerek dikkat edilmesi gereken bir şey haline getirir.

Litecoin (LTC)

Litecoin, köklü altcoin projelerinden biridir. Ancak, 2 Ağustos’ta yapılması planlanan halving nedeniyle, Ağustos ayında yeniden ilgi odağı haline geldi. Bu halving, Litecoin’in ortaya çıkışından bu yana üçüncüsü olacak. Her 840.000 blokta bir veya yaklaşık 4 yılda bir gerçekleşir.

Halving, madencilere ödenen blok ödüllerinin miktarını yarıya indiren olaydır. Buradaki fikir, enflasyonu kontrol altında tutmak ve kıtlığı artırmaktır. Bu da token’ın değerini zaman içinde artırır.

Bitcoin’de olduğu gibi, Litecoin madencileri de doğrulamaya yardımcı oldukları her yeni işlem bloğu için blok ödüllendirilirler. 2011’de oluşturulan her yeni blok için Litecoin 50 LTC veriyordu. Ağustos 2015’te bu ödül yarıya indi ve 25 LTC’ye düştü. Ağustos 2019’daki son halving, ödülü 12,5 LTC’ye düşürecek. Yani, gelecek ayki halving bunu blok başına 6,25 LTC’ye indirecek.

Halving genellikle bir proje için çok fazla hype ve heyecan üretir. Bu nedenle yarın Litecoin için büyük gün. Önceki Litecoin halving döngüleri, olaydan sonra fiyat artışlarına yol açmıştı.

Cosmos (ATOM)

Blockchain’in İnterneti olarak bilinen Cosmos, Ağustos ayında dikkat gerektiriyor. ATOM şu anda hafif bir düşüşle 8.79 dolardan işlem görüyor. Planlanan Gama Sürümü nedeniyle önümüzdeki ay büyük bir artış görebilir.

v11-Gamma yükseltmesi, tüketici ağlarının sağlayıcının doğrulayıcı setini kendi staking doğrulayıcı setleriyle birleştirmesini sağlayacak. Bunun için henüz resmi bir tarih olmasa da, yol haritasına göre yükseltmenin 2023’ün 3. Çeyreği için planlanıyor. Bu nedenle, ATOM Ağustos ayında yakın takip gerektiriyor.

EGold (EGLD)

EGLD, MultiverseX ağına güç sağlar. Altcoin, ağ içinde büyük bir rol oynar ve staking, akıllı sözleşmeler, doğrulayıcı ödülleri ve işlemler için kullanılan bir yönetim kriptosu olarak hizmet eder.

MultiverseX’in genişlemeyi artırma planlarının bir kısmı, bu çeyrek için planlanan XFabric güncellemesidir. XFabric, bireyler ve markalar için yaratıcı bir Blockchain modülüdür. Şirketler bunu benzersiz NFT’ler, oyun içi varlıklar ve dijital sanat oluşturmak için kullanabilirler.

Ethereum (ETH)

Teknik açıdan ETH, BTC karşısında Eylül 2022’den beri düşüş eğiliminde. Ancak, bu eğilim Ağustos ayında alçalan bir takoz ile tersine dönebilir. Alçalan kama formasyonu yükseliş trendini işaret eder. Gelecekte bir kopuşun en olası fiyat senaryosu olarak görülmektedir.

Bununla birlikte, takozun destek hattında yapılan bir sıçrama yükseliş sinyallerini onaylayacak. Bu geri kazanım, önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. Grafikte görüldüğü üzere, düşüş düzeltici hareketlerin ilk onayını verecek.

Ayrıca, haftalık RSI’da yükseliş eğiliminde ve bu durum genellikle uzun vadeli bir zaman diliminde önemli yukarı yönlü hareketlere yol açar. Eğer takozdan bir kırılma olursa, ETH fiyatı 0,085₿’deki bir sonraki dirence doğru yönelecek. Bu nedenle, uzmanlar kısa vadede ETH/BTC çifti için olumlu bir fiyat senaryosu öngörüyor.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin, Mayıs 2021’deki ATH seviyesinden bu yana alçalan bir direnç çizgisinin altına düştü. Direnç çizgisi 805 gün boyunca yerinde kaldı. DOGE fiyatı nihayet geçen hafta çizgiden çıktı. Bu tür uzun vadeli yapılardan kopuşlar, önceki düzeltmenin sona erdiği anlamına geldiği için genellikle belirgin bir yukarı doğru harekete yol açar. DOGE fiyatı bu hızlı artışa henüz başlamamış olsa da, söz konusu kırılmadan bu yana kademeli olarak yukarı doğru hareket etti.

Ardından, haftalık RSI, Ekim 2022’den bu yana ilk kez 50’nin üzerine çıktı. Bir sonraki önemli direnç alanı, mevcut fiyattan %100 artışla 0,16 dolar. Uzun vadeli kırılma ve genel direnç eksikliği nedeniyle DOGE fiyatının bu seviyeye ulaşması oldukça mümkün. Fakat, boğaların ivmeyi kaybetmesi, kısa vade de %22’lik bir düşüşle 0.060 dolar yatay destek alanına yol açabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2