Bu 4 Altcoin Eylül’de ATH Görebilir!

Ağustos ayı, SEC’in Ekim ayına ertelediği spot Bitcoin ETF kararları ardından kırmızıda kapandı. Altcoin piyasası düşüş eğilimini sürdürürken, bazı altcoinler yükseliş görünümünde formasyonlara sahip. Hatta bu coin’lerden bazıları yeni zirveleri belirlemeye hazırlanıyor.

Eylül ayında ATH yapabilecek 4 altcoin ve pozisyon fırsatları

Teknik analist Valdrin Tahiri, Ağustos’un kayıplarına rağmen ayakta kalmayı başaran birkaç coin’e dikkat çekiyor. Bu altcoin projeleri son haftalarda trenddi ve teknik açıdan yeşil sinyaller vermeye devam ediyor. Ayrıntılar şu şekilde…

OKB (OKB)

İlk sıradaki OKB, Haziran 2021’den bu yana önemli ölçüde yükseldi. Artış, beş dalgalı bir yukarı yönlü harekete (beyaz) benziyor. Eğer öyleyse, OKC şu anda bu Elliott Wave sayımının dördüncü dalgasında. Elliott Wave teorisi, yatırımcı psikolojisini inceleyerek trendin yönünü belirlemek kullanılmaktadır.

OKB için dördüncü dalga, dördüncü dalgadaki en yaygın şekil olan simetrik üçgen şeklini aldı. Bu da en olası dalga sayısını ve fiyat hareketini destekliyor. Üçgenden nihai bir kırılmanın beklendiğini gösteriyor.

Altcoin fiyatı kırılırsa bir sonraki direnç 72,10 dolar olacak. Bu da ATH fiyatına yakın seviyelere denk geliyor. Hedef dördüncü dalganın 1,61 Fib uzantısıyla eşleşiyor. Aynı zamanda üçgenin uzunluğunun kırılma noktasına (beyaz) izdüşümüyle de hizalanıyor.

Ocean Protocol (OCEAN) 

OCEAN fiyatı, Nisan 2021’de ATH seviyesi olan 1,94 dolara ulaştıktan sonra alçalan direnç çizgisinin altında düşüş yaşadı. Bu düşüş eğilimi 829 gün boyunca devam etti. Bu süre zarfında altcoin, bu trend çizgisinden (kırmızı simgeler) çıkmak için altı başarısız girişimde bulundu.

Ayrıca OCEAN, Şubat başından itibaren fiyat alçalan paralel bir kanalda (beyaz) işlem görüyor. Bu model tipik olarak düzeltici hareketlerle ilişkilidir. Sonuç olarak, gelecekteki en olası fiyat senaryosu bu kanaldan bir çıkış olacak. Bu beklenti, uzun vadede oluşan direnci zayıflatan tekrarlanan kırılma girişimleri ile örtüşüyor.

Bununla birlikte, ATH seviyesi ile mevcut fiyat arasındaki %500’ün üzerindeki önemli fark göz önüne alındığında, bu önceki zirveye ulaşmak zor olacak. Başarılı bir uzun vadeli kırılmanın ardından daha gerçekçi bir hedef, 1 dolarlık direnç bölgesi. Bu da mevcut fiyattan %215’lik yükselişi temsil ediyor.

Bitcoin Cash (BCH)

BCH fiyatı Kasım 2022’de yükselişe geçti. Haziran 2023’te daha yüksek bir dip noktası oluşturduktan sonra fiyat artış hızını hızlandırdı. Bu da 329 dolarlık yeni bir yıllık en yüksek seviyeye yol açtı.

Yukarı yönlü hareketin tamamı beş dalgalı bir artışa benziyor. Beşinci dalga gerçekleşirse altcoin fiyatı alçalan kanaldan ayrılacak ve yaklaşık 400 dolara ulaşacak. Bu da ATH seviyesi olmasa da mevcut fiyata göre %90’lık bir artış anlamına geliyor.

Ancak, kanalın direnç çizgisinin altında bir kapanış, kırılmanın geçersiz olduğu anlamına gelecek. Bu durumda fiyat %35 düşerek en yakın destek olan 140 dolara düşebilir. Altcoin şu anda kritik 196.22 dolar bölgesinde işlem görüyor.

Toncoin (TON)

TON fiyatı Aralık 2022’den bu yana alçalan bir direnç çizgisinin altına düştü. Nisan 2023’teki ret (kırmızı simge), 11 Haziran’da 0,96 dolara kadar diplere yol açan keskin bir düşüşü tetikledi. Ancak altcoin o günden bu yana fiyat artıyor. İlk sapmanın ardından TON, 1,35 dolarlık yatay alanı geri alarak bunu destek olarak doğruladı.

İlk 10 arasına yaklaşan altcoin, şu anda alçalan direnç çizgisinden kurtulmaya çalışıyor. Başarılı olursa fiyat muhtemelen bir sonraki yatay direnç olan 2,60 dolara hareket edecek. Bu da mevcut fiyata göre %50’lik bir artış anlamına geliyor.

Ancak fiyatın kırılmaması durumunda yükselişe yönelik TON fiyat tahmini geçersiz olacak. Bu durumda en muhtemel sonuç 1,35 dolarlık desteğe %22’lik bir düşüş. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere TON, hafta boyunca elde ettiği kazançlarla yatırımcıların radarına girdi. Altcoin şu anda piyasa değerine göre 11.sırada işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1