Bu 32 Altcoin Delist Şokunda!

Bitcoin ve altcoin dünyasında çoğu zaman kripto paraların listelenmesi ve delist edilmesi duyuruları ile karşılaşıyoruz. Binance de dahil olmak üzere bazı kripto para borsalarından duyurular var. Ayrıntılara bakalım.

Binance’den 2 altcoin için duyuru

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance bugün bir duyuru yaptı. Buna göre altcoin Litecoin (LTC) ve Dogecoin (DOGE) sürekli kontratlarını önümüzdeki hafta listeden çıkarma planını duyurdu.

Borsa, LTCBUSD ve DOGEBUSD sürekli sözleşmelerinin kaldıraç ve marj katmanlarını bugün ayarlayacak. Ayrıca duyuruya göre otomatik bir uzlaşmanın ardından bunları listeden çıkaracak.

OKX 27 kripto para birimine dair duyuru yaptı

Önde gelen kripto borsası OKX, 27 altcoine ait birden fazla işlem çiftini listeden çıkarmaya hazırlanıyor. Listeden çıkarma işlemi, borsanın tekliflerini kolaylaştırmayı ve düzenli incelemelerle uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor.

altcoin

Kripto para borsası arenasının önde gelen isimlerinden OKX bir duyuru yaptı. Platformunda listelenen 27 altcoin ile ilişkili önemli sayıda işlem çiftini listeden çıkarmayı planladığını açıkladı. Resmi bir açıklamayla 17 Ağustos’ta duyurulan kararın ayrıntıları var. Platform verimliliğini artırmak amacıyla işlem çiftlerinin kaldırılmasına yönelik sistematik bir yaklaşımın ana hatlarını çiziyor.

Üç aşamalı altcoin çiftlerini listeden çıkarma işlemi

Listeden çıkarma süreci üç aşamada gerçekleşecek. Ayrıca  her aşama belirli işlem çiftlerini hedefleyecek. OKX, 24 Ağustos saat 12:00’den itibaren CVC-BTC, DASH-ETH ve ICP-BTC gibi iyi bilinen çiftler de dahil olmak üzere 9 altcoin ile bağlantılı 8 işlem çiftini listeden çıkaracak.

İkinci aşamada, 28 Ağustos’ta MANA-ETH, NEO-ETH ve ONT-BTC gibi çiftler var. Buna göre 7 altcoin içeren 9 işlem çifti listeden çıkarılacak. Ağustos 29’daki son aşama ise REN-BTC, SLP-USDC ve YFI-ETH var. Buna göre 9 altcoin ile ilişkili 9 işlem çiftini ortadan kaldıracak.

Tether’dan önemli açıklama

Piyasa değeri 82 milyar dolar olan önde gelen stablecoin Tether duyuru yaptı. Buna göre 17 Ağustos 2023 tarihinden itibaren altcoin Bitcoin Cash SLP, Kusama ve Omni Layer ağlarında USDT token ihracının durdurulduğunu açıkladı. Ancak Tether, mevcut USDT tokenlerini bu ağlarda en azından önümüzdeki yıl boyunca her zamanki gibi kullanmaya devam etmeyi planlıyor. Diğer taraftan bu süre zarfında daha fazla değişiklik olasılığı değerlendirilecek.

altcoin

Kullanıcılar bu ağlardaki USDT tokenlerini Bitfinex gibi platformlardaki diğer uyumlu zincirlerle takas etme seçeneğine sahip olacak. Kriptokoin.com olarak baktığımızda Tether konuyla ilgili gerekçe de açıklıyor. Buna göre önemli bir çekiş gücünden yoksun olan blockchain’lere atıf var. Ayrıca uzun bir süre boyunca kullanım göstergelerinde hiçbir gelişme göstermeyen blockchain’lerin verimsiz destekle sonuçlanabileceğini belirtiyor. Diğer taraftan güvenlik ve gözetim riskleri oluşturabileceğini vurguladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2