Bu 3 Kripto Para Olayı Piyasayı Fiyatlayacak!

On chain analiz firması Santiment, kısa bir süre önce Twitter’da kripto para alanında trend olan konulara ilişkin görüşlerini paylaşarak yatırımcıları önümüzdeki günlerde piyasaları etkileyebilecek bu faktörlere dikkat etmeye çağırdı. Curve, Real World Asset Tokenization (RWA) ve Litecoin (LTC)’in halving sonrası düşen fiyat performansı dahil olmak üzere birkaç kayda değer eğilim belirlendi. İşte detaylar…

Santiment, kripto para trendlerini açıkladı

Santiment gönderisinde ayrıca devam eden SEC dramasına dikkat çekilerek bunun kısa vadede kripto para piyasası üzerindeki potansiyel etkisi vurgulandı. Ek olarak, “node’lar”, “Coinbase” ve “HEX” gibi belirli anahtar kelimelerin trend olması, piyasa katılımcıları için potansiyel ilgi alanlarını göstermektedir. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi Curve Finance, bir hackerın 61 milyon dolar değerinde varlığı boşaltmasının ardından geçtiğimiz günlerde manşetlere çıktı. Ancak, istismarcının çalınan kripto para biriminin bir kısmını iade etmesiyle bazı olumlu haberler ortaya çıktı. CoinMarketCap verileri, Curve DAO Token’ın (CRV) son 24 saat içinde %6’nın üzerinde bir fiyat artışına tanık olduğunu ve günlük en yüksek seviyesi olan 0,6288 dolara yakın, 0,6127 dolardan işlem gördüğünü gösterdi. 24 saatlik işlem hacmi de %28’den fazla artarak 162.409.699 dolara ulaştı.

Bu son kazanımlara rağmen CRV, son yedi günde yüzde 16’dan fazla düşüş gösterdiği için haftalık performansını toparlamakta hala zorluklarla karşılaşıyor. Ayrıca, CRV’nin fiyatı Ağustos 2020’de elde edilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 60,50 dolardan %98 gibi önemli bir oranda düştü. Öte yandan, CoinMarketCap’ten alınan veriler, Litecoin’in (LTC) son 24 saat içinde fiyatında %0,73’lük hafif bir düşüş yaşadığını gösteriyor. Ayrıca 82,28 dolardan işlem gördüğünü gösterdi. LTC’nin haftalık performansı da %9’dan fazla düşüş gösterdi. Diğer yandan kripto para, BTC karşısında %0,71 oranında geriledi.

RWA trendi dikkat çekti

Santiment’in yazısında belirli kripto para birimlerinin yanı sıra, ortaya çıkan Gerçek Dünya Varlık Tokenizasyonu (RWA) trendi de ele alındı. RWA, Blockchain üzerinde gayrimenkul, değerli metaller, sanat ve koleksiyon gibi somut varlıklarla bağlantılı sanal yatırım araçları yaratmaktır. Gerçek dünya varlıklarının tokenlaştırılması, aracıları ortadan kaldırarak maliyetleri düşürmek, 7/24 ticarete olanak sağlamak ve likidite ve şeffaflığı artırmak gibi çeşitli avantajlar sunmakta.  RWA tokenizasyonu kavramı, hisse senetleri, para birimleri ve ABD Hazine tahvillerini içerecek şekilde yüksek değerli öğelerin ötesinde uygulamalarla geleneksel finans oyuncularından önemli bir ivme ve ilgi kazanmıştır.

Tokenizasyon, varlıkların kısmi mülkiyetine izin vererek, aksi takdirde belirli pazarlardan fiyatlandırılacak olan daha küçük yatırımcılara yatırım fırsatları sunuyor. Franklin Templeton gibi finans kuruluşları, düzenli olarak işlem yaptıkları varlıkları tokenlaştırma fikrini çoktan benimsedi. Bank of America, RWA tokenlaştırmayı kripto para birimlerinin benimsenmesinde önemli bir itici güç olarak görüyor. Boston Consulting Group’a göre, tokenize varlıklar pazarının katlanarak büyüyeceği tahmin ediliyor. 2030 yılına kadar 16 trilyon dolara ulaşabileceği öngörülmekte.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1