Bu 3 Altcoin Eylül’de Satın Almak İçin İdeal!

Optimism, Ethereum’un üstünde popüler bir katman-2 çözümü. Optimistic rollup’ları kullanıyor. Kripto uzmanı Camille Lemmens, Eylül’de almak için Optimism’deki en iyi üç altcoin projesini paylaşıyor.

 İlk sıradaki altcoin: Velodrom Finance (VELO)

  • Fiyat: 0,056057 dolar.
  • 24 saatlik işlem hacmi: 1.471.825 dolar.
  • Toplam Arz: 1,153 milyar token.

Optimism konusunda Velodrome Finance en yüksek TVL ile başı çekiyor. DeFillama’ya göre, mevcut TVL’si 165 milyon dolar. Velodrome kendisini yeni nesil bir AMM olarak adlandırıyor. Velodrome ilk olarak Fantom’da veDAO adıyla kullanılıyordu. Ta ki Andrej Cronje Mart 2022’nin başlarında DeFi ve Fantom’dan ayrılmaya karar verene kadar. Bu, veDAO ve Fantom’daki birçok DeFi altcoin projesi için sondu. Ancak veDAO ekibi devam etmeye ve yeni evleri olarak Optimism’i seçmeye karar verdi. Velodrome Finance olarak yeniden markalaştılar.

Bu DeFi protokolünde, yerel VELO tokenini 1 hafta ve 4 yıla kadar kilitleme imkanınız var. VELO’nuzu ne kadar uzun süre kilitlerseniz, ödül olarak o kadar fazla veVELO alırsınız. Bu da size daha fazla oylama gücü verir. Kilitli VELO’nuzu temsil eden bir NFT alırsınız. Bu bir veNFT’dir. Bu veNFT’yi NFT pazar yerlerinde takas etmeniz mümkün. Öte yandan, altcoin projesi de yeniden düzenleme kullanıyor. Bu, token arzının artmasına veya azalmasına izin verir. Her şey fiyat dalgalanmasına bağlıdır. Platform, veVELO seçmenlerine işlem ücreti öder. Bu da yüksek getiri sağlar. Bunun bir sonucu olarak, platform son zamanlarda popülerlik kazandı.

İkinci sırada Synthetix Network (SNX) var

  • Fiyat: 1,94 dolar.
  • 24 saatlik işlem hacmi: 31,864,207 dolar
  • Toplam Arz: 323,5 milyon token.

Synthetix Network sentetik varlıklarla çalışır. Bu sentetik varlıklar türevler gibidir. Başka bir deyişle, bir varlığa sahip olmak zorunda değilsiniz, ancak yine de ondan faydalanabilirsiniz. Bir şey güvenilir bir fiyat beslemesine sahip olduğu sürece, bir ‘sentez’ olabilir. Altcoin projesini Ethereum ve Optimism olmak üzere iki Blockchain üzerinde bulabilirsiniz. Mevcut TVL’leri 361 milyon dolar.

Yani, bir varlığa sahip olmak yerine, sentetikler başka bir şey yapar. Bir varlığın fiyatını takip ederler. Bu size söz konusu varlığa maruz kalmanızı sağlar. Ancak, teminat yatırmanız gerekir. Bunun için yerel SNX tokenini veya ETH’yi kullanmanız mümkün. Platform şu anda Staking Interface V2’yi kullanıyor. Ancak, yakında çıkacak olan V3 için gözünüzü dört açın. Sentezlerin yanı sıra, altcoin projesi ayrıca P2C veya Peer-to-Peer Sözleşme ticareti de sunuyor. Yani, bir emir defterine gerek yok. Synthetix’in kökeni Havven adıyla anılan bir projeye dayanıyor. Ancak, ekip yönlerini değiştirmeye karar verdi ve sonuç olarak Synthetix olarak yeniden markalaştı.

Son sıradaki altcoin Aave (AAVE)

  • Fiyat: 54,99 dolar
  • 24 saatlik işlem hacmi: 63,723,555 dolar
  • Toplam Arz: 16 milyon token.

Aave bir DeFi borç verme protokolü. Aave’yi dokuz Blockchain’de bulabilirsiniz. Toplam TVL’si 2,14 milyar dolar. Ancak, Optimism’de TVL’leri 72 milyon dolar. Bu yine de onları Optimism’de TVL’de üçüncü yapıyor. Borç verme ve borç alma için Aave likidite havuzlarını kullanıyor.

Borç vermek için teminatlandırılmış bir varlık yatırmanız gerekir. Aave, P2P borç verme modeli ile başladı. Ancak altcoin projesi, başarılı bir şekilde likidite havuzu modeline geçti. Başlangıçta, yalnızca Ethereum üzerinde başlatıldı. Günümüzde, Aave’yi 8 Blockchain’de daha bulabilirsiniz. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere 2020 yılında Aave, flaş loan tanıtan ilk protokol oldu. Flaş kredi ile teminata ihtiyacınız yoktur. Ancak, krediyi tek bir blok işlemi içinde geri ödemeniz gerekir.

Makaledeki görüşler ve tahminler uzmana ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1