Bu 2 Altcoin Serbest Düşüşte! “Dahası Geliyor”

Polygon (MATIC) fiyatı günün %5’lik düşüşüyle tehlikeli bölgeye yaklaşırken, temel indikatörler %20 kayıp daha öngörüyor. Aynı zamanda diliminde, Bitcoin Cash (BCH) fiyatı da kritik 200 dolar desteğini kaybetti. Altcoin piyasası için en kötüsü bitti mi?

MATIC fiyatı tehlikeli bölgeye giriyor

Piyasa değerine göre 13. sırada yer alan MATIC, Temmuz 2022’den bu yana düşüş gösteriyor. Satışları tetikleyen ana gelişme, SEC’in menkul listesinde MATIC’e de yer vermesiydi. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, Polygon ekibi SEC baskısının ardından POL isimli yeni bir altcoin ile markalaşacağını duyurdu.

On-chain metrikler, Fud haberlerinin ortasında Polygon ağının büyüme açısından kalıcı bir düşüş trendine girdiğini gösteriyor. Glassnode’dan alınan verilere göre, Polygon’da kayıtlı Yeni Adresler yakın zamanda iki yılın en düşük seviyelerine geriledi. Altcoin, 20 Ağustos’ta yalnızca 527 yeni adres kaydetti. Bu arada, Polygon ağı 530 adresten daha az adresi en son Şubat 2021’de görmüştü.

Günlük yeni cüzdan adreslerinin sayısı, yatırımcılar için altcoin ağının benimsenme düzeyi hakkında bilgi verir. MATIC’in yeni adres sayısı son 2 yılın en düşük seviyelerine indi. Bu durum, Polygon’un 2023’ün ikinci yarısında büyümesinin istikrar kazandığını gösteriyor. Ancak Optimsm, Arbitrum ve Base gibi alternatif L2 ağları, son aylarda yeni kullanıcılar kazanarak üstün performans sergiliyor.

Altcoin yatırımcıları daha fazla düşüşe hazırlanıyor

MATIC yatırımcıları, düşüş eğilimini daha da doğrulayarak önümüzdeki günlerde daha fazla satış eylemine hazırlanıyor. Aşağıda gösterildiği gibi, 21 Ağustos’ta borsalara MATIC yatıranlara karşı çekilen altcoin 8,41 milyonu aştı. Bu çok önemli çünkü MATIC, Exchange Netflow’un 8,4 milyonun üzerine çıktığı son kez 17 Temmuz’da 23,42 milyona ulaşmıştı. Özellikle ay sonuna kadar MATIC fiyatlarında %15’lik bir geri çekilmeyi tetikledi.

Bu arada, MATIC fiyatının 2023 boyunca süren olumsuz performansı, altcoin yatırımcılarının %95’ini zarara sürükledi. Teknik açıdan, altcoin hala düşüş tehlikesiyle karşı karşıya. Özellikle, 0,5 doların kırılması ayıları tekrar sahneye davet edecek. İyi haber, bu seviyenin aynı zamanda güçlü bir destek bölgesini temsil etmesi. Aşağıda görüldüğü gibi 1.560 adres ortalama 0,52 dolar fiyatla 2,35 milyon Polygon satın almıştı.

Boğa tarafında, altcoin fiyatı 0,65 dolar bölgesine ulaşmayı başarırsa, alıcılar yeni bir hamle için hareketlenecekler. Ancak 43.200 adresin maksimum 0,58 dolar fiyattan 64 milyon MATIC satın alması önemli bir direnç oluşturacak. Yine de, bu direnç çökerse köklü altcoin 0,65 doları geri alabilir.

Bitcoin Cash (BCH) fiyatı 200 doları kaybetti

BCH’nin haftalık zaman dilimi teknik analizi, fiyatın Ocak ayında uzun vadeli alçalan direnç çizgisinden çıkış yaptığını gösteriyor. Patlamadan önce hat 623 gün boyunca hizmet veriyordu. Başlangıçta yükselişini sürdürmekte zorlanan BCH, Haziran ayında yükselişe geçti. Bu esnada yılın en yüksek seviyesi olan 329 dolara ulaştı. Ancak altcoin o zamandan bu yana düşüş gösteriyor. Fiyatı 17 Ağustos’ta 200 doları kesin bir şekilde kırdı.

Teknik analist Valdrin Tahiri’ye göre, aşağı yönlü hareketin en yakın destek bölgesi 150 dolarda. Bu destek mevcut fiyattan %20 düşüş anlamına geliyor. Öte yandan tekrar 300 dolar bölgesine ulaşmak için %60’lık bir artış gerekecek.

Günlük zaman çerçevesinin analizi karışık bir görünüm sağlıyor. 17 Ağustos’ta BCH, kanalın destek hattına (yeşil simge) sıçrayarak uzun bir alt fitil oluşturdu. Kısa bir süre sonra 0,618 Fib geri çekilme destek seviyesini 181 dolar olarak geri aldı. Fiyatın bu seviyenin üzerinde kalması durumunda kanaldan bir çıkış beklenecektir. Bu durumda 300 dolarlık direnç alanına %60’lık bir artış meydana gelebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1