Bu 2 Altcoin İçin Son Dakika: SEC Dava Açtı!

ABD SEC, Ripple karşısında bir yenilgi alsa da baskılarını sürdürmeye devam ediyor. Şimdi de, iki altcoin projesinin kurucusu olan Richard Schueler’e dava açtı. SEC, Ripple davasına benzer argümanlarla Heart’in kayıtsız menkul kıymetleri sattığını iddia ediyor.

SEC’ten iki altcoin projesinin kurucusuna dava şoku!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu kripto piyasası üzerindeki baskısını sürdürüyor. Bu bağlamda SEC, HEX ve PulseChain protokolünün kurucusu Richard Schueler, nam-ı diğer Richard Heart aleyhine kayıtsız menkul kıymet satışı nedeniyle dava açtı. Piyasa düzenleyicisine göre Heart, varoluşundan bu yana PulseChain, PulseX ve Hex protokolleriyle ilişkili tokenlerin satışında 1 milyar dolar kadar para topladı. SEC, üç tokenin de kayıt dışı menkul kıymet olduğunu iddia ediyor.

SEC bu varlıkların satışında hata buluyor. Komisyon ayrıca, internet girişimcisini bu yatırımları yatırımcılar için görkemli bir servete giden yol olarak sürekli teşvik etmekle suçluyor. Piyasa düzenleyicisi ayrıca, bir Staking ürünü nedeniyle Heart’ü hatalı buluyor. Çünkü, bu staking ürünü yatırımcılara %38’e kadar getiri sağlıyor.

Eric Werner: Heart, yatırımcıları dolandırdı!

SEC, bu eylemlerin yatırımcılar için güvensiz olduğunu söylüyor. Bu nedenle girişimciye karşı getirilen suçlamaları haklı çıkardığını belirtiyor. Basın Açıklamasının bir parçası olarak SEC, HEX topluluğunun üyelerini, sahip olmaları halinde bilgi ile öne çıkmaya çağırdı. Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Fort Worth Bölge Ofisi Direktörü Eric Werner, şunları söyledi:

Heart, yatırımcıları kayıt altına almadığı tekliflerde kripto varlık menkul kıymetleri satın almaya çağırdı. Daha sonra kripto varlıklarının bir kısmını fahiş lüks mallara harcayarak bu yatırımcıları dolandırdı. Bu eylem, yatırım yapan halkı korumayı ve Heart’ı eylemlerinden sorumlu tutmayı amaçlıyor.

Altcoin

SEC – HEX davası ve daha geniş etkileri

SEC’in Richard Heart’ı suçlaması, tüm yıl boyunca tutarlı olan ilgili yaptırım eylemlerine özellikle alışkın oldukları için kripto ekosistemi üyeleri için bir sürpriz değil. HEX ve PulseChain ekosistemleri, düzenleyicinin suçladığı diğer Web3.0 projelerine kıyasla nispeten daha az popüler. Bununla birlikte, davanın etkisi büyük ihtimalle yine de yönetim kurulu genelinde hissedileecek.

Örneğin HEX token, davanın ardından şu anda serbest düşüşte. Altcoin fiyatı son 24 saat içinde %16,76 oranında düşerek 0,007372 dolara geriledi. HEX şimdi Cardano (ADA), Solana (SOL) ve Filecoin (FIL) gibi ABD SEC’in bir ‘menkul kıymet’ olarak etiketlediği altcoin’ler listesine girdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1