Bu 2 Altcoin Balinaları Korkuttu: Yüzmilyonlarca Coin Satıldı!

XRP’nin fiyat ivmesi Temmuz ortasındaki ralliden sonra zayıflıyor. Bu esnada, uzun vadeli yatırımcılarda kar almayı tercih ediyor. Özellikle balinalar son rallide yüklü miktarda satış yaptı. XRP ile birlikte NFT odaklı bir altcoin projesi de zor zamanlar geçiriyor.

XRP fiyatı altcoin yatırımcıları kar elde etmeyi seçerken zayıflıyor

XRP fiyatı şu anda 0,619 dolardan işlem görüyor. Temmuz ayında 2023’ün en yüksek seviyesi olan 0,85 doları gördükten sonra iki hafta içinde neredeyse %25 geriledi. Yargıç Torres’in SEC davasında Ripple’a kısmi bir galibiyet vermesinin ardından bir hafta içinde %73’lük bir rallinin ardından yılbaşından bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaşıldı.

SEC zaferi, balinaları ve büyük cüzdan sahiplerini sonunda durumdan en iyi şekilde yararlanmaya teşvik etti. Böylece, yatırımcılar kar elde etmek için varlıklarını elden çıkarmaya başladı. 19 Temmuz ile bu yazının yazıldığı tarih arasında, 1 milyon XRP’ye 100.000 XRP tutan adreslerin arzı 6,85 milyar XRP’den 6,75 milyar XRP’ye düştü.

XRP düşüşünden büyük oranda balinalar sorumlu

Bu 100 milyon XRP, yaklaşık 61,8 milyon dolar değerinde ve son zamanlarda gözlenen düşüşün katalizörü olabilirdi. Ayrıca, geçen ay XRP fiyatını yükselten kararın da geri alınmasından korkuluyor. Bunun nedeni, Yargıç Torres, XRP’ye kurumsal satışlar yerine yalnızca kamu satışları durumunda “menkul kıymet değil” etiketi vermesi.

Bu arada, Piyasa Değerinin Gerçekleşen Değere (MVRV) oranı, fırsat bölgesi eşiğinin -%12 civarında gizlendiği gösteriyor. MVRV, yatırımcıların genel kar/zararının bir metriğidir. Fırsat bölgesi, yatırımcıların satıştan potansiyel birikime geçişini temsil eder. XRP söz konusu olduğunda, bu alan -%10 işaretinin altında yer alıyor. Hala 50 günlük Üstel Hareketli Ortalamanın (EMA) temel destek seviyesinin üzerinde olması koşuluyla XRP fiyatında bir toparlanma olduğunu gösteriyor.

Polygon NFT’leri de hacim kaybediyor

Geçmiş on-chain verilere göre, Amazon ile NFT ticaret ortaklığı MATIC fiyatını potansiyel olarak artırabilir. Bir haftalık düşüş trendinin ardından, MATIC NFT işlemleri, Amazon ortaklık duyurusundan bu yana yükseliş eğilimi gösteriyor.

Aşağıda gösterildiği gibi, Polygon NFT işlem hacmi (<1.000 dolar) 26 Temmuz’daki 10.523’ten 2 Ağustos’ta %75 düşerek 2.668’e düştü. Duyurudan bu yana, son iki günde sırasıyla 4.400 ve 4.800’ün üzerine çıktı.

NFT İşlem Hacmi (<1.000 dolar), bir Blockchain ağında işlem gören 1.000 dolardan daha düşük NFT’lerin günlük hacmini değerlendirir. Büyüme NFT talebi, bir dizi nedenden ötürü altta yatan token için yükseliş eğilimi gösteriyor.

Temelde kullanıcılar, Polygon ağında NFT basarken işlem ücreti olarak az miktarda MATIC yakar. Bu, onları dolaşımdan kaldırır ve MATIC arzını etkili bir şekilde azaltır. İşlem ücretleri Ethereum gibi diğer projelerden çok daha düşük olsa da, bu ideal olarak MATIC blok zincirini daha çekici kılıyor.

Altcoin balinaları MATIC satın almayı tercih etmiyor

Amazon ortaklığı MATIC fiyatına fayda sağlayabilecek olsa da, kritik bir MATIC balina yatırımcıları kümesi hala ikna olmamış görünüyor. Santiment verileri, 10 milyon ila 100 milyon MATIC kümülatif bakiyeye sahip balinaların şu anda satış modunda olduğunu gösteriyor.

Aşağıda gösterildiği gibi, balinalar 15 Temmuz itibariyle toplam 173 milyon MATIC token bakiyesine sahipti. Ancak şu anda bu, cüzdanlarında kalan 129.96 milyon tokene düştü. Bu, halihazırda yaklaşık 43 milyon MATIC’i boşalttıkları anlamına geliyor.

0,66 dolarlık mevcut piyasa fiyatlarıyla, yakın zamanda balinalar tarafından satılan 43 milyon MATIC yaklaşık 28,4 milyon dolar değerinde. Kısa sürede bu kadar büyük çıkışlar MATIC fiyatını olumsuz etkileyebilir. Bu karışık on-chain veriler göz önüne alındığında, MATIC fiyat hareketinin önümüzdeki günlerde muhtemelen nötr kalması bekleniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1