Bu 13 Altcoin İçin Son Dakika: Büyük Duyurular Var!

Kripto para piyasası durgunluğun ardından biraz dalgalanmaya yaşıyor. Altcoin projelerinden de sıcak haberler akmaya devam ediyor. Ripple davasında sıcak gelişmeler olurken, piyada yeni ortaklıklar ve işbirlikleri var.

Altcoin projelerinden haber panoraması…

ENF, Block.one uzlaşmasını reddetmeyi tavsiye ediyor

EOS Network Foundation (ENF), topluluk üyelerini Block.one’dan gelen 22 milyon dolarlık anlaşmayı reddetmeye teşvik ediyor. Söz konusu talebin, Block.one’ın “yanlış beyanları” nedeniyle kaybettikleri fonlar için kullanıcıları yeterince tazmin etmediğini savunuyor. Ayrıca, şartları kabul etmenin mağdurların şirkete karşı gelecekteki yasal işlemlerini reddedeceğine dikkat çekiyor. Vakıf, birçok reddin güçlü bir açıklama göndereceğini söylüyor.

Ripple davası yargıcından ‘Planlama Emri’

New York Güney Bölge Mahkemesi Yargıcı Analisa Torres, Ripple ve ABD SEC’e duruşma öncesi planlama emri verdi. Yargıç, mahkemenin 2024 yılının ikinci çeyreğinde dava için jürili bir duruşma planlamaya çalışacağını söyledi. Bu bağlamda Yargıç Torres, Ripple ve SEC’e 23 Ağustos 2023 Çarşamba gününe kadar duruşma için karartma tarihleri sunmalarını emretti.

YGG ve Base, işbirliği yapıyor

Yield Guild Games (YGG), oyun ekosistemini bir Ethereum Katman 2 (L2) projesi olan Base’e getiriyor. Base, Coinbase’in kuluçka projelerinden birisi. Görev platformunu Base’e yerleştiren YGG, Base ve Base’deki oyun yayıncılarıyla birlikte çalışaracak. Böyylece, daha spesifik ve ilgi çekici görevler oluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca, YGG oyuncuları ve büyüyen on-chain oyun ekosistemi için daha ödüllendirici deneyimler sunmayı hedefliyor.

Fantom ağa bağlanmak için optimistic rollup’lar kullanacak

Fantom (FTM), CELO ile benzer şekilde optimistic rollup’lar aracılığıyla ağa bağlanmayı amaçlıyor. Bunu, Ethereum likiditesine erişmek amacıyla yapıyor. Bununla birlikte kurucu ortak Andre Cronje, bunun bir Ethereum katman-2 çözümüne dönüşecekleri anlamına gelmediğini ileri sürüyor.

Microsoft ve Aptos Labs işbirliği yapıyor

Eski Facebook çalışanları tarafından şirketin hurdaya çıkarılan Diem projesini hayata geçirmek için başlatılan 1. katman Blockchain geliştiricisi Aptos Labs, Microsoft’un (MSFT) yapay zeka teknolojisini kullanarak araçlarını ve hizmetlerini genişletiyor. Basın açıklamasına göre Aptos, Aptos Assistant adlı yeni bir sohbet robotu da dahil olmak üzere yapay zeka ve Blockchain teknolojisini birleştiren yeni teklifleri dağıtmak için Microsoft’un altyapısından yararlanıyor. Sohbet robotunu, Microsoft’un Azure OpenAI Hizmeti destekliyor. Robot, Aptos ekosistemi hakkında kullanıcı sorularını yanıtlayacak. Ayrıca, akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamalar geliştiren geliştiricilere kaynak sağlayacak. İşbirliği haberleri üzerine altcoin fiyatı yükselişe geçti.

Altcoin

PancakeSwap, Arbitrum‘da yayına girdi

Merkezi olmayan kripto borsası (DEX) PancakeSwap, Ethereum ölçeklendirme ağı Arbitrum‘da yayına girdi. PancakeSwap’ın geliştiricisi Chef Cocoa konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Cocoa, ana amaçlarının borsanın kullanıcı tabanını genişletmek ve gelir elde etmek olduğunu kaydetti. Bu doğrultuda, Arbitrum’a açılmayı tercih ettiklerini belirtti.

MüsliSwap, kullanıcıların kayıplarını iade edecek

Cardano tabanlı merkezi olmayan bir borsa (DEX) olan MuesliSwap, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, platformdaki kaymanın nasıl işlediğine dair bir “yanlış anlama” nedeniyle istemeden para kaybeden kullanıcılara geri ödeme yapacağını söyledi. Geliştiriciler Çarşamba günü yaptıkları bir paylaşımda, piyasa yapıcıların (ya da alış ve satış emirlerini dolduran alım satım katılımcılarının) “limit emrini doldurabildiklerini ve ek kayma tutarını iade etmeyi ya da farkı kendi takdirlerine göre tutmayı seçebildiklerini” söyledi.

Saldırının ardından Curve Finance, hacker’a çağrı yaptı

Curve Finance, Ethereum ağındaki merkezi olmayan işlemleri kolaylaştıran önde gelen bir DeFi protokolü. Altcoin projesi, yakın zamanda bir istismar yaşadı. Proje ekibi, yakın zamanda attığı bir tweet ile saldırgana bir çağrı yaptı. Protokol, CRV/ETH istismarından sorumlu kişinin zimmetine geçirdiği fonları belirli bir adresteki Curve DAO Sahiplik temsilcisine iade etmesi gerektiğini açıkladı.

Maple Finance, SEC muafiyetini güvence altına aldı

Blockchain kurumsal sermaye piyasası Maple Finance, bir aylık ABD Hazine getirilerini ABD’deki akredite yatırımcılara sunmak için Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan muafiyet aldı. Nisan ayında başlattığı USDC havuzlarına daha önce yalnızca ABD dışındaki akredite yatırımcılar erişebiliyordu.

Binance, yeni Dogecoin (DOGE) opsiyonlarını listeledi

Kripto borsası Binance, yeni haftalık Dogecoin opsiyonlarının listelendiğini duyurdu. Binance’nin yaptığı duyuruya göre Binance Options, DOGEUSDT Haftalık Opsiyonlarını başlatacak. Dogecoin haftalık opsiyonu yarın (10 Ağustos) sabah 8:00’de listelenecek. Binance, daha sonra her Perşembe yeni DOGE/USDT haftalık opsiyon sözleşmelerinin listeleneceğini de kaydetti.

Altcoin

Gemini’nin XRP duyurusu heyecan yarattı

Ripple’ın 13 Temmuz’da kazandığı yasal zaferin ardından, aralarında Coinbase, Kraken, Crypto.com, Bitstamp ve Binance.US gibi devlerin de bulunduğu pek çok kripto para borsası XRP tokenini yeniden listeledi. Şimdi, bir başka büyük borsa olan Gemini de aynı şeyi yapabilir. Borsa, Ripple’a bağlı token’ın geri dönüşüyle dalga geçti. Gemini’nin resmi hesabı, “Ben, stajyer, Gemini’nin XRP’yi listelemesini sabırla bekliyorum” diye yazdı. Ayrıca, masa başında oturan bir kedinin GIF görüntüsünü yayınladı. Gönderiyi, kripto topluluğu büyük bir heyecanla karşıladı.

Cardano, Wanchain’in köprülerinin ekosistemini aldı

Önemli bir proof-of-stake (PoS) Blockchain olan Cardano (ADA), Wanchain (WAN) tarafından bir dizi köprü ile 28 halka açık Blockchain’e bağlandı. Kullanıcılar ERC-20 tokenlerini, Cardano tabanlı varlıkları ve NFT’leri çeşitli popüler merkezi olmayan ağlara kolayca taşıyabilir. Bu açıklamayı, ilk halka açık merkezi olmayan cross-chain köprüsünün arkasındaki ekip olan Wanchain (WAN) yaptı.

Dev bir balina Aave’de ETH kullanıyor

Lookonchain’in izlemelerine göre, dev bir balina adresinin Aave’deki döner bir kredi tesisi aracılığıyla ETH’de işlemler yaptı. Burada ilk olarak 4.834 ETH (yaklaşık 8,96 milyon dolar) yatırdı. Ayrıca, Aave’ye 5 milyon USDT borç verdi. Daha sonra Binance’e 5 milyon USDT yatırdı. Binance’ten 2.638 ETH (yaklaşık 4,89 milyon dolar) çekti. Daha sonra, 2.638 ETH’yi tekrar Aave’ye yatırdı ve 4 milyon USDT ödünç verdi. Ödünç aldığı USDT Binance’e yatırdı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1