BTC ve Bu Altcoin Dev Yatırıma Hazır! Ünlü Şirket Onayladı

Dijital varlık finansal hizmetler şirketi HashKey Capital, piyasanın en büyük kripto para birimlerine yatırım yapmaya hazırlanıyor. Ünlü şirket yeni fonunun yarısından azını altcoin sektörüne ayıracağını duyurdu.

HashKey Capital, altcoin sektörüne önemli yatırımlar yapacak

Reuters’in Cuma günü bildirdiğine göre HashKey Capital, fonunun önemli bir kısmını altcoin’lere yatıracak. Rapora göre portföy yöneticisi Jupiter Zheng, fonun yatırımlarının yarısından azının Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) akacağını bildirdi. Zheng, tahsislerin daha küçük altcoin projelerine doğru çeşitlendirebileceğini de ekledi.

HashKey Capital’in altcoin yatırımı özel bir fon çerçevesinde gerçekleşecek. Zheng, Cuma günü açılan fonun zengin Asyalı ailelere hizmet veren yatırım firmalarını müşteri olarak çektiğini söyledi.

Singapur merkezli HashKey Capital, tamamen kripto paralara yatırım yapmak üzere 100 milyon dolar toplamayı hedeflediği fonu bir ay önce açıklamıştı. Bu hamle, idari bölgede kripto para düzenleme çerçevesinin oluşturulmasının ardından Hong Kong’un küresel bir kripto merkezi olarak yeniden ortaya çıkmasının ardından geldi.

OKX’de Web3 sektörüne yatırım yapmayı planlıyor

Başka bir yerde, popüler kripto borsası OKX, Web3 uygulamalarının olanaklarını genişletmek amacıyla Hindistan sektörüne girmeyi ve yerel çalışanları işe almayı planlıyor. OKX pazarlama şefi Haider Rafique, şirketin Hindistan’ın geliştirici topluluğuna giriş yaparak cüzdan hizmetlerini “katlanarak” büyütmeyi planladığını söyledi. Haider, şu anda Hindistan’da 200.000 OKX Cüzdan kullanıcısının bulunduğunu paylaştı. Bunun Hindistan’daki Web3 kullanıcılarının yalnızca %5’ine denk geldiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

Topluluğu öğreneceğiz. Yerel halkla birlikte çalışacağız; nereye değer katabileceğimizi bulacağız.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, altcoin sektörü şu anda çift haneli yükseliş kaydeden birkaç Web3 projesini izliyor. Son duyuru öncesinde OKX, Hindistan’ın Bengaluru kentinde bir APAC Hackathon’u için Neo ile ortaklık kurdu. Rafique bu hamleyi varsayımları doğrulamak, kültürü anlamak ve Web3 ekosistemini desteklemek için test olarak nitelendirdi.

Hindistan’da kripto para ticareti yapmak yasaldır. Ancak şu anda merkezi bir otorite tarafından belirlenmiş herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Bunlar yatırımcının riski altında alınıp satılmaktadır. Yasaklanmamakla birlikte yasal ödeme aracı statüsünde de değildirler. Bankacılık amacıyla kullanılamazlar. Ülke şu anda kriptoya %30 vergi uyguluyor.

BTC ve altcoin piyasası SEC’in erteleme kararı ardından düşüşe geçti

Yüksek profilli yatırım haberleri bir yana, altcoin sektörü şu anda SEC’in erteleme kararına tepki veriyor. ABD’li düzenleyici dün gece 3 önemli Bitcoin ETF başvurusunu reddetti. Haberin etkisi BTC fiyatında 26.000 dolara, altcoin piyasasında %3,5 civarında düşüşlere yol açtı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1