Borsalarda Bitcoin Hacmi 2020 Yılı Seviyesine Geriledi: Neye İşaret Ediyor?

Bitfinex tarafından yayınlanan bir rapora göre, Bitcoin’de (BTC) merkezi kripto para borsalarındaki spot işlem hacmi Ekim 2020’den bu yana en düşük aylık seviyesine geriledi.

Yayınlanan rapor, varlıklara göre spot hacmin tarihsel olarak düşük değerlere ulaştığını ve spot hacimlerin birkaç aydır genel olarak tutarlı bir şekilde azaldığını ortaya koydu. Bitfinex analistleri bu eğilimi, düzenleyici belirsizlik ve piyasa volatilitesi nedeniyle kripto sektörüne duyulan güvenin azalmasına bağladı.

Rapora göre, kripto piyasası şu anda son derece düşük hacim ve likidite yaşıyor, bu da piyasayı küçük işlem hacimlerinde bile büyük fiyat dalgalanmalarına karşı savunmasız hale getiriyor.

Raporda, Ağustos ortasında türev borsalarında işlem hacminin arttığı ve 17 Ağustos’ta 1 milyar doların üzerinde kaldıraçlı pozisyonun tasfiye edildiği belirtildi. Bitfinex, türevlerin mevcut piyasa ortamında itici güç olduğunu söyledi.

Raporda ayrıca spot işlem hacminin türev hacminden daha fazla gerilediğine dikkat çekildi. Pazartesi günkü verilere atıfta bulunan Bitfinex raporunda, “Dünkü rakamlar, türev hacminin büyük borsalar genelinde spot hacmin 20 katı olduğunu kaydetti” denildi.

Bitfinex analistleri gönderdikleri bir notta, piyasada kötümserliğin artmakta olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz Salı günü Grayscale’in SEC’e karşı yasal bir galibiyet elde ettiği haberinin ardından yaşanan kısa süreli iyimserlik kayboldu. O zamandan bu yana Bitcoin, yakın zamanda 28.100 doları gördükten sonra elde edilen tüm kazançları geri aldı.

SEC, 31 Ağustos Perşembe günü yedi ETF başvurusuna ilişkin karar süresini 45 gün uzatarak yatırımcıların hevesini daha da sınamıştı. Bitfinex analistleri, “Bitcoin spot tabanlı bir ETF’nin ABD’de piyasaya sürülmesinin daha fazla ertelemeyle karşılaşabileceği konusunda artan bir fikir birliği var” diye ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5