Boğaziçi Ventures Yeni Yatırımını Duyurdu: Waves Tech ile Türkiye’de Blockchain Şirketi!

Türk girişim sermayesi şirketi Boğaziçi Ventures (BV), yeni teknoloji yatırımını duyurdu.

Yaklaşık 8 yıl önce Türkiye’deki teknoloji girişimlerini çok yönlü desteklemek üzere kurulan Boğaziçi Ventures, iştiraki BV Dijital ile merkeziyetsiz uygulama (dApp) çözümleri üreten Waves Tech şirketinin Türkiye’de ortak bir blokzincir teknoloji şirketi kurmaya karar verdiğini açıkladı.

BV Dijital bu kapsamda, kurumsal blockchain yazımları üreten Waves Enterprise ürünlerinin Türkiye ve yakın coğrafi bölgesinde yapılacak satış ve entegrasyondan sorumlu olacak.

BV, 500 bin dolar yatırımla kurulacak şirkete dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kurulacak yeni şirket, özellikle Waves teknolojisini kullanarak reel dünya varlıklarının (RWA) tokenizasyonu üzerine uzmanlaşarak bu tür dijital varlıklara lansman platformu ve merkeziyetsiz borsa listeleme hizmetleri sunacaktır.

BV Dijital’in Waves Tech ile ortak kuracağı bu yeni şirkette yönetim kurulu üyelerinden biri olarak görev alacak olan Waves Tech kurucusu Sasha Ivanov, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Waves’in kanıtlanmış teknolojisi ve ürünleri ile ilgili sahip olduğu tüm know-how ve deneyimi yeni kurulacak şirkete aktarıyor olacağız. Türkiye pazarını yıllardır yakından takip ediyorum ve BV Dijital gibi bir iş ortağı ile Türk kullanıcılarına ürün ve hizmetlerimizi sunacak olmaktan dolayı oldukça heyecanlıyım. Hedefimiz 12 ay içerisinde öncelikli olarak bir dijital varlık lansman platformunu hayata geçirerek yeni nesil token projelerinin merkeziyetsiz alım-satım borsasını kullanıcılarımızla buluşturmak olacaktır.

Boğaziçi Ventures’ın 2019 yılında kurduğu BV Dijital şirketi, yeni internet altyapısı Web3, metaverse ve NFT gibi hızla gelişen alanlarda merkeziyetsiz finans (DeFi) ve kripto para piyasasında faaliyet göstermektedir. BV Dijital ayrıca Türkiye’nin ilk dijital varlık yönetimini sunan kripto para fonunu kurmuştur.

 

 

source site-9