Boğalar Şimdi Heyecanlı! Altın Fiyatı Bu Seviyelere Gidiyor

Altın fiyatı son günlerin en yüksek seviyelerinde yükselmeye devam ediyor. Analistlere göre, Fed’e ilişkin güvercin eğilim altın boğalarını umutlu tutuyor. Analistler altının bundan sonra izleyeceği rotaya ilişkin tahminlerini paylaşıyor.

Altın yatırımcıları bu verileri bekliyor

Piyasa oyuncuları ABD ve Euro Bölgesi’nden gelecek önemli enflasyon ipuçlarını bekliyor. Altın fiyatı dört günlük kazanç serisinde son dört haftanın en yüksek seviyesinde sabit kaldı. Bununla birlikte, son dönemde ABD’den gelen olumsuz veriler Federal Reserve’in politika eksenine ilişkin endişeleri artırdı. Böylece, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın fiyatı için destekleyici oldu. Aynı doğrultuda, kilit müşteri Çin’den daha fazla teşviğe tanık olma umutları da var. Ancak, Çin’den gelecek üst düzey veriler ve karışık faaliyet rakamları öncesindeki temkinli hava altın alıcılarını umutlandırıyor.

İleriye baktığımızda, Ağustos ayı Avro Bölgesi TÜFE ve HICP rakamları altın yatırımcılarını eğlendirmek için risk katalizörlerine katılacak. Ancak en büyük dikkat, aylık bazda %0,2 ile değişmemesi beklenen ancak yıllık bazda %4,1’den %4,2’ye yükselmesi beklenen Ağustos ayı ABD Çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi’nde olacak. ABD enflasyon göstergesinin gevşemesi durumunda, altın alıcıları Fed’in şahin döngüsünün sona erdiğini teyit etmek için Tarım Dışı İstihdamdan (NFP) daha yumuşak ipuçları arayacak. Bunun da altın fiyatını artırması mümkün.

Altın fiyatı için izlenecek kilit seviyeler

Piyasa analisti Anil Panchal Technical Confluences Detector üzerinden altın için önemli teknik seviyeleri tespit ediyor. Gösterge, altın fiyatının 1.935-36 dolar destek konfluansının ötesinde sağlam bir şekilde dalgalandığını gösteriyor. Ayrıca, daha fazla yukarı yönlü izlemeye işaret ediyor. Bununla birlikte, belirtilen kilit destek bir günlük S1 Pivot Noktası ve bir aylık Fibonacci %61,8’den oluşuyor. Ayrıca 50-DMA ve Pivot Noktası bir haftalık R1’i kapsayan 1.930 dolar seviyesi, altının kısa vadeli aşağı yönünü kısıtlıyor.

Bunu takiben, Fibonacci %161,8’in bir günlük yakınsaması, Pivot Noktası bir günlük S2’ye katılarak altın alıcılarının son savunması olarak 1.925 doları vurgulayacak. Diğer taraftan, günlük grafikteki Bollinger’in üst bandı ve Pivot Noktası bir günlük R1, Altın Fiyatının 1.950 dolar civarındaki ani yükselişini kısıtlıyor. Daha da önemlisi, 100-DMA ve Pivot Noktası bir günlük R2, 1.957-58 dolara yakın. Bu yüzden altın boğaları 1.970 doları çevreleyen bir aylık Fibonacci% 23.6’ya doğru koşmadan önce onlar için kırılması zor bir ceviz gibi görünüyor. Genel olarak, altın fiyatı için kuzeye doğru daha az engeli var. Ancak ABD enflasyon verilerinin boğaları test etmesi mümkün.

Technical Confluences Detector

Altın fiyatı tahmini: Görünüm kısa ve orta vadede yükseliş yönünde

Piyasa analisti James Hyerczyk, altının piyasa ve teknik görünümünü şu şekilde değerlendiriyor. Yavaşlayan ekonomi ve istihdam piyasası göstergeleri, Fed’in faiz artırımlarına son verme olasılığı ile birleşiyor. Bu da genellikle altın için iyiye işarettir. Tarihsel olarak, düşük faiz oranları ya da bu yöndeki beklentiler altın gibi getirisi olmayan varlıkların cazibesini artırma eğilimindedir.

Bu arada, dünyanın en büyük altın destekli ETF’si SPDR Gold Trust’ın varlıklarında artış oldu. Bu da yatırımcıların parlak metale olan ilgisinin arttığına işaret ediyor. Buna ek olarak, Çin’in daralan üretiminin altının güvenli liman olarak cazibesini daha da artırması mümkün. Bu faktörleri dikkate aldığımızda, altın fiyatı için görünüm kısa ve orta vadede yükseliş yönünde.

Altın fiyatı
4 saatlik altın fiyatı grafiği

Şu anki 4 saatlik fiyat olan 1944,88, 1945,83 dolardaki bir önceki fiyatın biraz altında. Fiyat, hem 200-4H hareketli ortalama olan 1933,96’nın hem de 50-4H hareketli ortalama olan 1916,66’nın üzerinde. Bu da altın fiyatı için yükseliş momentumuna işaret ediyor. 14-4H RSI 70,26 seviyesinde duruyor. Dolayısıyla, potansiyel bir geri çekilme ya da konsolidasyona anlamına gelecek aşırı alım durumuna işaret ediyor. Altın, 1946,99 ila 1954,88 arasındaki ana direnç alanının yakınında seyrediyor. Bu faktörler göz önünde bulundurulduğunda, mevcut piyasa duyarlılığı yükselişe meyillidir. Ancak aşırı alım RSI değeri nedeniyle dikkatli olmak gerekiyor.

Altın yükselişinin daha gidecek ayakları var!

CME Group’un altın vadeli işlem piyasaları için yayınladığı gelişmiş veriler göz önüne alındığında, Çarşamba günü açık pozisyon sayısı üst üste ikinci seansta da artarak yaklaşık 5,5 bin kontrat arttı. Hacim ise bir önceki günlük artışın ardından yaklaşık 34,3 bin kontrat daraldı.

Altın fiyatı üst üste üçüncü seansta da toparlanmasını sürdürdü. Böylece, Perşembe günü 1.950 dolar bölgesine yaklaştı. Piyasa analisti Pablo Piovano, günlük yükselişin açık pozisyonların artmasıyla gerçekleştiğini belirtiyor. Analiste göre, bu da çok yakın vadede ekstra kazançların olacağının bir göstergesi. Bununla birlikte, altın için bir sonraki hedef Temmuz ayının en yüksek seviyesi olan 1.987 dolar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2