Boğa Sinyali Geldi! Altcoinler İçin Fırsat Dalgası

Bitcoin ve altcoinler için  son dönemde yaşanan ve önemli bir gerilemeye işaret eden çalkantılar söz konusu oldu. Buna göre birçok yatırımcı şimdi düşüş sonrasına bakıyor. Buna göre altcoinler için bir geri dönüş olup olmayacağı merak konusu. Piyasa istihbarat firması Santiment’in yeni verileri, bu alternatif kripto para birimlerinin bir toparlanma için hazır olabileceğini gösteriyor.

Altcoinler düşük değerleme bölgesine girdi

Santiment’in piyasa değerinden gerçekleşen değere (MVRV) metriğine dayanan analizi ilgi çekici bir tablo çiziyor. Altcoinler, geçen haftaki kan banyosunun ardından şu anda ezici bir çoğunlukla değer düşüklüğüne işaret ediyor. Yatırımcılar arasında piyasanın toparlanma potansiyeline ilişkin bu görüş ayrılığı benzersiz bir fırsat yaratıyor.

MVRV metriği, bir kripto varlığının aşırı değerli mi yoksa düşük değerli mi olduğunu değerlendiriyor. Bu nedenle önemli bir gösterge. Metrik şu anda altcoinler için düşük alım bölgesinde işlem gördüğüne işaret ediyor. Geçtiğimiz hafta yaşanan önemli piyasa değeri kayıplarına rağmen, yatırımcılar bölünmüş durumda. Bazıları hızlı bir toparlanma bekliyor. Diğer taraftan kimi yatırımcılar ise bunun uzun süreli bir gerilemenin başlangıcı olabileceğinden korkuyor. Bununla birlikte Santiment, ortalama kripto getirilerinin şu anda tarihsel olarak elverişli bir bölgede olduğuna inanıyor.

Bitcoin balinaları aktif kalmaya devam ediyor

Santiment sadece altcoinler için değerlendirme yapmadı. Ayrıca piyasadaki kargaşanın ortasında Bitcoin (BTC) balinalarının önemli faaliyetler sergilemeye devam ettiğini kaydetti. 2023’teki en keskin fiyat düşüşlerinden birine rağmen, Bitcoin içeren 1 milyon doları aşan önemli sayıda işlem gerçekleşti. Bu durum, büyük sahiplerin ya da “balinaların” mevcut piyasa ortamında aktif bir şekilde hareket ettiğini gösteriyor.

Bitcoin şu anda 26.130 dolar seviyesinden işlem görüyor. Diğer taraftan son 24 saat içinde hafif bir artış göstermiş durumda. Ancak, yedi günün en yüksek seviyesi olan 29.652 dolardan %13’lük kayda değer bir düşüş yaşamış vaziyette. Şimdi herkes bundan sonraki hamlenin ne tarafta doğru olacağına bakıyor.

Beklentiler devam ediyor

Kriptokoin.com olarak baktığımızda Bitcoin ve altcoinlerde bir istikrar göstergelerine şahit oluyoruz. Diğer taraftan, dikkatler Santiment’in metriklerine odaklanıyor.

Santimentin metriği artık değerinin altında olduğu düşünülen altcoinler üzerinde. Yatırımcılar arasındaki farklı görüşler, piyasanın gelecekteki yönüne bir belirsizlik unsuru ekliyor. Diğer taraftan olayların nasıl gelişeceğini izlerken bizi de bir beklenti içinde bırakıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2