Bloomberg Analistleri, Bitcoin Spot ETF’sinin Kabul Edilme Olasılığını Paylaştılar!

Bloomberg ETF analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onaylanmasına ilişkin beklentilerini birkaç hafta öncesindeki %50 ve birkaç ay önceki %1 seviyesinden %65’e yükseltti.

Analistler, BlackRock ve Coinbase’in spot Bitcoin ETF başvurularına dahil olması, SEC ve Grayscale Investments arasında Bitcoin tröstü konusunda devam eden yasal savaş ve XRP’nin SEC karşısındaki davasında önemli bir zafer kazanmasını son görüşlerini etkileyen önemli olaylar olarak sıraladı.

Seyffart, diğer sekiz spot BTC ETF başvurucusu ile Bitcoin tröstünü ETF’ye dönüştürmek isteyen Grayscale arasındaki yarışı takip ettiğini söyledi.

Grayscale dava tarihlerinin zamanlaması konusunda tahminde bulunduğunu, ancak en olası senaryonun, mahkemelerin SEC’in Grayscale’in başvurusunu reddetmesini bozmasının ardından SEC’in dokuz ürünü de aynı anda onaylaması olduğunu düşündüğünü söyledi.

Seyffart attığı Tweet’inde mevcut durum ile ilgili şunları söyledi:

“Bu mevcut tezin dayanak noktası, Grayscale’in Federal mahkemede SEC’e karşı kazanacağı bir zaferdir. Bu da 4. çeyrekte bir SEC onay dalgası için işleri yoluna koyabilir mi? Her şey SEC Başkanı Gary Gensler’in burada ne kadar uğraşmak istediğine bağlı.”

BlackRock ve Coinbase’in, BlackRock’ın spot BTC ETF’si için Coinbase’in saklama ve yürütme hizmetlerini kullanmasına olanak tanıyan stratejik hizmet anlaşmasının (SSA), spot BTC ETF beklentilerinin analizi için ezber bozan bir gelişme olduğunu da sözlerine ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4