Bloomberg Analistinden Bitcoin Tahmini: Kritik Aşama Sonrası Ralli Geliyor!

Bloomberg analisti Jamie Coutts, büyük yatırımcıların kripto varlık biriktirmeye devam ederken, Bitcoin boğa koşusunun emekleme aşamasında olduğunu belirtti.

On-chain verilere göre yatırımcı ve uzun vadeli yatırımcı sayısı bir süredir önemli bir artış kaydetti. Uzun vadeli yatırımcıların oranına baktığımızda mevcut BTC arzının %74,8’ine sahip.

Buna ek olarak, 2020’den bu yana Bitcoin’in %30’u soğuk cüzdanlara taşındı ve bu da şu anda sadece 2,26 milyon BTC tutan borsalardaki arzın azalmasına neden oldu.

Coutts, alt grafikteki tutarlı z-skorunun da gösterdiği gibi, Bitcoin’in “ağdaki aktif varlıkların sayısına göre oldukça değerli” olduğunu öne sürüyor.

Basitleştirilmiş fiyat döngüsü modeli, 2023’ün dördüncü çeyreğinde yaklaşık 39.000 dolarlık bir fiyat ve aktif varlıkların 600.000’i aşması koşuluyla 2025’in sonunda 92.000 dolarlık iyimser bir tahmin öngörüyor.

BRC-20 token’lardaki artışın da gösterdiği gibi on-chain faaliyetlerde de kayda değer bir artış var. Coutts, “İlk çeyrekteki ilk çılgınlıktan bu yana bir azalma olmasına rağmen, işlemler 2021/22 ortalaması olan günlük 100.000’in 4 katına ulaşıyor,” diyerek Bitcoin kullanımındaki artışın devam ettiğini gösteriyor.

Bu olumlu eğilimlere rağmen, BitMEX’in tarihsel volatilite endeksine göre BTC volatilitesinin şu anda 0,34 ile tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu gösteriyor.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.


source site-8