Bloomberg Analisti Bitcoin’i Amazon ile Karşılaştırdı: “10.000 Dolara Düşse Bile Halen Üstün Performanslı”

Bloomberg kıdemli emtia analisti Mike McGlone’a göre Bitcoin son on yılda diğer birçok varlıktan daha iyi performans gösterdi, ancak bu aynı zamanda fiyatların tersine dönme riskini de beraberinde getirebilir.

McGlone, 28 Ağustos’ta attığı bir tweet’te Bitcoin’in performansını, hisse senedi fiyatında büyük bir artış yaşayan e-ticaret devi Amazon.com ile karşılaştırdı.

Bitcoin’in Amazon’a benzer şekilde 2020 sonundaki seviyesinin biraz altında, yaklaşık 26.000 dolardan işlem gördüğünü belirtti. Bununla birlikte, Bitcoin’in 2011’de ilk kez 1 dolardan işlem görmesinden bu yana 12 yılda 26.000 kat gibi şaşırtıcı bir artış kaydettiğini, Amazon’un ise 25 yılda yalnızca 130 kat büyüdüğünü belirtti.

McGlone, bu olağanüstü performansın, geniş kitlelerin katılımıyla Bitcoin fiyatının tersine dönmesine karşı daha savunmasız hale getirebileceğini öne sürdü.

McGlone ayrıca Bitcoin ve Amazon arasındaki artan korelasyona da dikkat çekti ve bu korelasyonun yaklaşık 0.40 ile şimdiye kadarki en yüksek seviyede olduğunu söyledi. Bunu Bitcoin’in 2021’de vadeli işlemlere dayalı borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) piyasaya sürülmesiyle kolaylaştırılan ana akıma geçişine bağladı. Bu ETF’lerin BTC’de volatiliteyi azaltmaya ve yatırımcılar için nakde çevirme arbitraj fırsatlarını artırmaya yardımcı olduğunu söyledi.

McGlone tweet’ini Bitcoin’in 10.000 dolara düşse bile eşi benzeri görülmemiş performansını sürdüreceğini söyleyerek sonlandırdı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5