Bloomberg Analisti, Bitcoin İçin 31.000 Doların Kritik Olduğunu Söyledi, Takip Ettiği Endeksi Açıkladı

Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin bir süredir düşüş eğiliminde ve bu yazının yazıldığı anlarda 25.864 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’in fiyat hareketlerini etkiliyor olabilecek faktörlerden biri de Japonya’nın önde gelen borsa endeksi Nikkei 225 ile olan korelasyonu.

Bloomberg’in kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone’a göre, Bitcoin ve Nikkei son aylarda yakın bir yön ilişkisine sahip ve kripto piyasasındaki zayıflık Japon hisse senetleri için potansiyel bir kriz etkisine işaret edebilir.

McGlone, Bitcoin’in toparlanıp Haziran ayında 33 yılın en yüksek seviyesine ulaşan Nikkei’nin yolunu izleyebileceğini ya da aşağı yönlü dönüşünü sürdürüp Nikkei’yi aşağı çekebileceğini açıkladı.

Eğiliminin, Bitcoin’in öncü gösterge işaretlerine kulak vermek ve aşağı doğru eğimli 100 haftalık hareketli ortalamaya dikkat etmek olduğunu söyledi. Yaklaşık 31.000 doların üzerinde tutunmanın Bitcoin’in toparlanma gücünün bir göstergesi olacağını, ancak aşağı yönlü dönüşün devam etmesi için iyi bir neden olduğunu, FED ve çoğu merkez bankasının hala sıkılaştırmaya devam ettiğini ekledi.

McGlone ayrıca Japonya’nın Çin’e yakınlığı ve ekonomik zorluklarının Nikkei’nin Bitcoin’i takip ederek düşmesine neden olabileceğini öne sürdü. Japonya’yı “Ayn Rand’ın ‘Atlas Silkindi’ kitabının, 30 yıl önceki zirve Japonya ve Sovyetler Birliği’nin deflasyon sonuçlarıyla bir kombinasyonu” olarak tanımladı. Japonya’nın durgunluk ve izolasyonunun borsa performansı üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini ima etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4