Bloomberg Analisti: Bitcoin (BTC) Buraya Düşerse Şaşırmam!

Bloomberg Intelligence analisti Mike McGlone, kripto para piyasasına dair yeni bir yorumunu paylaştı. McGlone, son günlerde Bitcoin (BTC) ile hisse senedi piyasaları arasındaki korelasyonun zirve yaptığını belirtti. Ancak ünlü analiste göre Bitcoin ve altcoin birimleri henüz ana akım yatırım aracı olmaktan çok uzakta.

Bloomberg analisti, bu sabah saatlerinde X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda piyasanın aşağı yönlü risklerine dikkat çekti. McGlone, yüksek performans gösteren ve büyük kitlelerin katıldığı yatırım araçlarında düşüş ihtimalinin daha fazla olduğunu belirtti.

Bitcoin’in 12 sene içerisinde yüzde 26 bin kazandırdığını vurgulayan McGlone, lider kripto para biriminin 10 bin dolar seviyesine düşmesinin pek de şaşırtıcı bir gelişme olmayacağını düşünüyor.

BTC performansını dev e-ticaret platformu Amazon’un hisse senedi ile karşılaştıran Bloomberg Intelligence analisti, iki yatırım aracının da benzer durumlarda olduğuna dikkat çekti.

“Bitcoin günümüzde 2020 sonundaki fiyatının biraz altında seyrediyor. Amazon hisse senedi fiyatı da buna benzer bir durumda.”

Bitcoin (BTC) Fiyatı

Piyasa değeri en büyük kripto para birimi, geçtiğimiz Çarşamba ve Perşembe günlerini yok sayarsak 26.000$ seviyesine çıpa attı.

Yatırımcılar, BTC fiyatının kısa vadede 26.780-25.200$ kanalını ne yönde kıracağını takip ediyor. Kanal aşağı yönde kırıldığı takdirde 24.000 seviyesi muhtemel destek olarak karşımıza çıkıyor. Ancak piyasa yukarı hareket eder ise bir sonraki direnç 27.450$’da bulunuyor.


source site-2