BlackRock’ın ETF Başvurusunun Ardından Avrupa’da Kripto Yatırım Ürünlerine İlgi Arttı!

BlackRock’ın Bitcoin başvurusunun ardından Avrupa’da kripto ETP girişleri arttı. Trend, küresel olarak kripto ETP’lerine benzer para akışını takip ediyor.

Avrupa’da Kripto Yatırım Ürünlerine İlgi Arttı

BlackRock’ın ABD’de bir Bitcoin fonu başlatmak için başvuruda bulunmasının ardından Avrupa’da kripto ile ilgili borsa yatırım ürünlerine para akışları arttı.

Morningstar verilerine göre, kripto ile ilgili isimlere sahip Avrupa’da yerleşik ETP’ler Haziran ayında 150 milyon €’luk net girişle Mart 2022’den bu yana en iyi ayını yaşadı.

Girişler Mayıs ayındaki 100 milyon €’luk çıkışların ardından geldi ve bunu Temmuz ayında 60 milyon €’luk girişler izledi.

CoinShares verilerine göre bu durum, Haziran ve Temmuz aylarında toplam 610 milyon dolar (560 milyon €) girişle küresel olarak benzer bir eğilim izledi.

BlackRock, Haziran ayında spot bir Bitcoin borsa yatırım fonu başlatmak için ABD düzenleyici kurumuna başvuruda bulunarak Fidelity, Invesco ve WisdomTree gibi firmaların benzer başvurularını tetiklemişti.

Spot bir ETF, Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin fiyatını takip eden ETF’lerin aksine, doğrudan Bitcoin fiyatını takip edecek.

HANetf’in kurucusu ve eş icra kurulu başkanı Hector McNeil, BlackRock’ın başvurusunun Bitcoin ETP akışları ve Bitcoin fiyatı üzerinde “çok olumlu” bir etkisi olduğunu söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5