BitMEX’in Eski CEO’su Arthur Hayes Bitcoin-Faiz İlişkisini Değerlendirdi!

BitMEX’in kurucusu ve Maelstrom’un şu anki Baş Yatırım Sorumlusu Arthur Hayes, Kore Blockchain Haftası sırasında yaptığı açılış konuşmasında Bitcoin ve faiz oranları arasındaki ilişkiyi değerlendirdi.

Arthur Hayes, Bitcoin ve Faiz Oranları Arasındaki İlişkinin Bozulmakta Olduğunu Söylüyor

Hayes son yıllardaki en sert Federal Rezerv (Fed) faiz artırım döngüsüne rağmen, Bitcoin ve diğer risk varlıkların beklenen düşüş yolunu izlemediğini belirtti.

Hayes, beklentinin faiz artışları nedeniyle Bitcoin ve risk varlıkları için düşüş senaryosu önermesine karşın, yeni bir dinamiğin ortaya çıktığını savundu.

Ekonomistler resesyon tahminlerini revize etmek zorunda kaldı, Bitcoin FTX borsasının çöküşünden bu yana değerini ikiye katladı ve Nvidia gibi teknoloji hisseleri yükseliyor.

Hayes, Fed’in enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını yükseltme hamlesinin istenmeyen sonuçlara yol açtığını açıkladı.

Yükselen finansal varlık fiyatları sermaye kazancı vergilerini ve hükümet gelirlerini artırabilir. Ancak, FED faiz oranlarını yükselttiğinde, bu fiyatlar durgunlaşarak vergi gelirini azaltabilir.

Bu senaryoda Hayes, kemer sıkmaya yönelik siyasi kararların açıkları artırarak ABD Hazinesi’nin daha fazla tahvil ihraç etmesine yol açtığını öne sürdü.

Bunun sonucunda zenginlere yapılan faiz ödemeleri harcamaları ve nominal GSYH büyümesini teşvik ederek FED’in faiz artışlarının istemeden de olsa ekonomik büyümeyi tetiklediği bir paradoks yaşatır.

Hayes, Fed’in faiz oranlarını artırması ya da düşürmesinden bağımsız olarak, kripto para sektörünün iyi bir konumda olduğunu vurguladı ve ilerleyen süreç için Bitcoin’in çok daha iyi performans gösterebileceğini ifade etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5