Bitcoin’deki Volatilite Tarihi Düşük Seviyelerde! Bu BTC İçin Boğa Sinyali Mi? Glassnode Raporu!

Bitcoin fiyatı dar bir aralıkta konsolide olmaya devam ederken bu durum yatırımcılar için giderek can sıkıcı bir hal almaya başlıyor.

Bu noktada BTC’nin fiyat hareketlerini değerlendiren Glassnode’dan yeni Bitcoin raporu geldi.

Bitcoin’in tarihsel olarak en düşük volatilite seviyelerine ulaştığına dikkat çeken Glassnode, bu durumun daha önce iki kez gerçekleştiğini belirtti.

Buna göre düşük volatilite daha önce BTC 604 dolar civarında işlem gördüğü Eylül 2016’da ve 16.800 dolarda bulunduğu Ocak 2023’te görüldü.

Glassnode, Bitcoin’in düşük oynaklığının yatırımcılar arasında bir boğa piyasası sinyali olduğuna inandığını da ekledi.

“Kripto para piyasasındaki oynaklık tarihsel olarak en düşük seviyelere ulaştı.

Yapılan ölçümler BTC’nin 29.000 ila 30.000 dolar arasında sıkıştığını ve bu aralıkta aşırı ilgisizlik ve yorgunluk gösterdiğini ortaya koyuyor.

Bunun yanında Bitcoin’e gelen paranın, tarihin en düşük seviyelere ulaşmışken BTC’deki Gerçekleşmiş Piyasa Değeri’nin de (Realized Cap) sene başından bu yana çok mütevazı hareketler yaptı ve aynı seviyelerde dolaşmaya devam ediyor.”

Kısa vadeli yatırımcıların 25.000 dolar ile 31.000 dolar arasında yoğunlaştığını belirten Glassnode, bu durumun geçmiş ayı piyasası toparlanmaları sırasında da yaşandığına dikkat çekti.

Bunun aynında kısa vadeli yatırımcı sayısında bir azalma olduğunu zira bu yatırımcıların elindeki BTC’leri satmayarak uzun vadeli yatırımcı statüsüne geçtiğini ifade eden Glassnode, “bu yatırımcıların birçoğu hala bazı kayıplarla pozisyonlarını elinde tutuyor ve bu da kısa vadeli satış baskısı oluşturduğunu gösteriyor.” dedi.

Glassnode son olarak uzun vadeli yatırımcıların elindeki Bitcoin sayısının artmaya devam ettiğini belirterek bu durumun yatırımcılarının büyük kısmının kriptoya ve BTC‘ye olan inancının hala güçlü kalmaya devam ettiğini gösterdiğini söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4