Bitcoin’deki Düşüşten En Çok Hangi Yatırımcılar Etkilendi? Düşüşün Asıl Kaynağı Ne? Glassnode Raporu!

Geçtiğimiz hafta kripto para piyasası ani ve sert bir düşüş yaşadı ve Bitcoin 25.000 dolara kadar geriledi.

Bu düşüş ayı piyasasının devam ettiğine dair söylentileri arttırırken düşüşe hazırlıksız yakalanan yatırımcılar büyük zararlar etti.

Bu noktada 1 milyar doların üzerinde long pozisyonu tasfiye olurken BTC yatırımcıları da zarara uğradı.

Kısa vadeli Bitcoin yatırımcılarının yaklaşık %88,3’ünün zararda olduğunu belirten Glassnode, bu durumun ortalama 2,26 milyon BTC’nin halihazırda gerçekleşmemiş zararda tutulduğunu gösterdiğini ifade etti.

“Yılın en büyük tek günlük satışı BTC fiyatlarını 25 bin doların altına gönderdiğinden, Bitcoin boğaları bu hafta hazırlıksız yakalandı.

Bu düşüş tarihsel olarak düşük volatilite dönemini sona erdirdi ve kripto piyasasındaki görünümü yataydan negatife çevirdi.

Diğer yandan vadeli işlem piyasalarındaki yaşanan tasfiye katalizör gibi görünüyor, ancak şu anda kısa vadeli Bitcoin yatırımcılarının %88,3’ünün gerçekleşmemiş bir kayıpla elinde BTC tutması daha büyük bir endişe olarak karşımıza çıkıyor.

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları mevcut düşüşten etkilenmezken, bu düşüşün kısa vadeli yatırımcıları etkilemesi olağan bir davranış olarak görülüyor.”

Bitcoin’deki düşüşün kaynağı hakkında da yorum yapan Glassnode analistleri, düşüşün piyasada yayılan söylentilerden yada makro ekonomik gelişmelerden kaynaklanmadığını belirtti.

Analistlere göre bu düşüş kaldıraç azaltma ve pozisyon temizleme hareketinden kaynaklandı.

BTC, yazım esnasında 26,063 dolardan  işlem görmeye devam ediyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4