Bitcoin’de Yine Bir Düşüş Gerçekleşti: İşte BTC ve Altcoinler İçin Son Durum ve Likidasyon Verileri

Kripto para piyasasında yeniden bir ani gerileme yaşandı ve Bitcoin fiyatı dakikalar içerisinde yaklaşık %2 değer kaybetti.

Düşüş öncesi 25.900 dolar sınırında seyreden BTC, değer kaybının ardından yaklaşık olarak 25.300 dolara kadar düştü. Gerilemenin tam olarak sebebi bilinmiyor fakat geçtiğimiz Perşembe günü başlayan düşüş dalgasının devamı gibi görünüyor.

BTC fiyatında yaşanan ani düşüşü gösteren grafik.

Ani düşüş ile birlikte kripto para piyasasında yüklü miktarda likidasyon da yaşandı. Verilere göre son 1 saat içerisinde 35.77 milyon dolarlık likidasyon gerçekleşti ve bunların 34.35 milyon dolar gibi büyük bir çoğunluğu long pozisyonlarda yaşandı.

Tek tek incelenecek olursa, en büyük likidasyonun yaklaşık olarak 14 milyon dolar ile Ethereum’da, ardından 10.50 milyon dolar ile Bitcoin’de, diğer altcoinler arasında ise sırasıyla LDO, DOGE ve SOL’de gerçekleştiği görülüyor.

Kripto para piyasasında son 1 saatte gerçekleşen likidasyon miktarını gösteren tablo.

Likidasyonlar arasında borsa olarak ise başı 16 milyon dolar ile OKX, 8 milyon dolar ile Binance ve 5.33 milyon dolar ile Huobi çekiyor.

Altcoin tarafında, en büyük 100 altcoin arasında son düşüşte fiyat olarak en fazla değer kaybedenler %4.32 ile RUNE, %3.83 ile AKT, %2.09 ile IMX oldu. Meme tokenler arasında ise en fazla değer kaybeden %1.82 gerileyen Shiba Inu olarak kaydedildi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4