Bitcoin’de Spot İşlem Hacmi Son 30 Ayın En Düşük Seviyesinde: Hareketlilik Ne Zaman Başlayacak?

Bitcoin, 30.000 doların üzerine çıkma mücadelesi verirken işlem hacmi son iki buçuk yılın en düşük seviyesine geriledi.

Bir kripto para analiz firması olan K33 Research’ün verilerine göre, bu haftaki yedi günlük ortalama Bitcoin spot işlem hacmi, coinin 10.000 doların altında işlem gördüğü 2021’in başından bu yana en düşük seviyedeydi.

Düşük işlem hacmi, haftalardır dar bir aralıkta sıkışıp kalan kripto piyasasındaki fiyat hareketinin eksikliğini yansıtıyor.

K33 Research’ün Araştırma Müdürü Bendik Schei ve Kıdemli Analist Vetle Lunde yazdıkları bir notta, “Kripto piyasası şu anda gerçek bir yaz uykusunda bulunuyor” dedi ve ekledi:

“Bununla birlikte, uzun durgunluk dönemlerini, düşük volatilite ortamına şartlanmış aşırı kaldıraçlı trader’lar tarafından artırılan volatilitenin takip etme eğilimi vardır.”

Analistler, düzenleyicilerin ABD’deki ilk Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onaylayıp onaylamayacaklarına karar vermeleriyle birlikte Bitcoin faaliyetlerinin Ağustos ve Eylül aylarında artabileceğini de sözlerine ekledi.

Dijital varlık türevleri likidite sağlayıcısı OrBit Markets’ın kurucu ortağı Caroline Mauron, “BTC fiyatının aşırı değerli ya da aşırı değersiz olmasına göre hareket eden yatırımcıların üçüncü çeyreğin sonuna doğru daha büyük bir hareket için pozisyon almaya yönelik ilgisinin arttığını görüyoruz” dedi ve ekledi:

“SEC’den gelecek olumlu bir sonuç Bitcoin’de ve genel kripto piyasasında önemli bir ralliyi tetikleyebilir.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4