Bitcoin’de Önceki Boğaları Başlatan İndikatör Yine Sinyal Veriyor!

2023 yılına güzel bir giriş yapan Bitcoin yıl içerisinde 31.000 doların üzerine kadar çıktı.

Bazı teknik göstergeler BTC‘de boğanın başladığını gösterirken Bitcoin hala yatırımcıların beklediği yükseliş performansını göstermedi. Öyle ki BTC dün yaşanan düşüşle 29.000 doların altına düştü.

Yatırımcılar BTC’de daha fazla düşüş gelip gelmeyeceği konusunda tedirgin olmaya devam ederken, InvestAnswers isimli YouTube kanalının anonim sunucusundan iyi haber geldi.

Bitcoin’de boğanın başladığını belirten analist, BTC’nin patlamak üzere olabileceğine dair işaretler olduğunu söyledi.

Glassnode’un verilerini inceleyen analist, Bitcoin’in düşük oynak gösterdiğini belirterek bunun yatırımcıların yükseliş için sabırlı olmaları gerektiği anlamına geldiğini söyledi.

“Düşük oynaklık, ister inanın ister inanmayın, bir boğa piyasasının işaretidir.

Ve tarihsel olarak bakıldığında Bitcoin, düşük volatilite döneminden sonra neredeyse her seferinde büyük çaplı çıkışlar yapma geçmişine sahiptir.

Ve aslında, Bitcoin’in mevcut oynaklık seviyesi, şimdiye kadar kaydedilen en düşük ikinci seviye.

Daha düşük olduğu diğer durum 2017’deydi ve bu en son, Bitcoin’i 20.000 dolara çıkaran boğa koşusu başlamadan hemen önce olmuştu. Sonrasında 3.000 dolardan 20.000 dolara çok hızlı bir şekilde gidişini izledik.”

Analist son olarak Bitcoin’deki diğer düşük volatilite dalgalanma dönemlerinin Mayıs 2016, Nisan 2019, Şubat 2013 ve Kasım 2020’de gerçekleştiğini belirterek bu tarihlerden sonra fiyat artışlarının geldiğini söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: Bitcoinsistemi.com

source site-4