Bitcoin’de Eylül Ayında Ne Bekleniyor: Yükseliş Mi Düşüş Mü? Analistler Açıkladı

Bitcoin (BTC) Eylül ayına negatif bir aylık net getiri ve gelecek beklentileri üzerinde bir belirsizlik bulutu ile giriyor. Grayscale’in ETF başvurusu lehine verilen son mahkeme kararına rağmen, BTC değerini 27.000 doların üzerinde tutmakta zorlanıyor.

Analistlere göre, Ağustos ayına damgasını vuran düşük volatilite ve işlem hacmi Eylül ayında yerini kararsızlığa ve kar alımına bırakabilir.

Çarşamba günü bir ABD bölge mahkemesi, dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi olan Grayscale Investments’ın Bitcoin Trust (GBTC) için SEC bildirimi yapan bir şirket olma gerekliliklerini karşıladığına karar verdi. Bu, SEC bu ürün kategorisini onayladığında GBTC hisselerinin bir ETF’ye dönüştürülebileceği anlamına geliyor.

Ancak analistler, bu gelişmenin kısa vadede BTC’nin fiyatı üzerinde önemli bir etkiye sahip olma ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor. CoinShares araştırma müdürü James Butterfill, verdiği demeçte, mahkeme kararının “hala bir temyiz potansiyeli olduğu için SEC onayı için zaman çizelgesini hızlandırma olasılığının düşük olduğunu” söyledi.

Butterfill ayrıca Ağustos ayındaki fiyat düşüşünün “Bitcoin’in mevcut düşük hacimlerle daha da kötüleşen büyük işlemlerden kaynaklanan kırılganlığını vurguladığını” belirtti. Geçen yaz 7,5 milyar dolar olan BTC işlem hacminin bu yaz günde ortalama 4 milyar dolar olduğunu söyledi.

Bu düşüşü, yatırımcıların ETF onayı beklentisiyle coinlerini tutması, ABD borsalarındaki düzenleyici baskılar ve Binance’in ücret indiriminin sona ermesi gibi çeşitli faktörlere bağladı.

Tarihsel olarak, Eylül ayı BTC için kötü performans gösteren bir ay olagelmiştir. Krown Trading’den Eric Crown’a göre, “önceki toplam 13 Eylül ayının dokuzunda açılıştan kapanışa kadar negatif getiri ve ortalama -%12,80 kayıp oranı görüldü.” Bu gözlemini X’te paylaşan Crown, yatırımcıları potansiyel aşağı yönlü baskı konusunda uyardı.

YouHodler’da risk yöneticisi olan Sergei Gorev de Eylül ayında ticaret hacminin ve oynaklığın artmasını bekliyor. Gorev, önümüzdeki ay sona erecek ABD mali yılı ışığında trader’ların daha fazla pozisyon tasfiye edeceğini söyledi.

Eylül ayındaki kasvetli görünüme rağmen analistler BTC’nin Ekim ve Kasım aylarındaki beklentileri konusunda daha iyimser. Butterfill, makro veriler kötüleştikçe merkez bankalarının kısa süre içinde pozisyon değiştirmesini beklediğini ve bunun BTC için daha destekleyici olacağını söyledi.

“Yine de zamanlama zor ve bu senaryonun gerçekleşmesi için Ekim ve Kasım aylarını beklememiz gerekebilir” diye ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4