Bitcoin’de Büyük Tasfiye Dalgası Gelebilir! Yön Belli Mi?

Bitcoin’in 30.000$ sınırında uzun süre kaldıktan sonra yeniden 25.000$’lı seviyelere gerilemesi vadeli piyasalarda işlem yapan pek çok yatırımcının pozisyonlarının likit olmasına neden oldu.

Bireysel yatırımcılar ağırlık olarak USDT marjlı vadeli sözleşmeleri kullanırken, daha profesyonel yatırımcılar BTC ve kripto para marjlı vadeli sözleşmeleri kullanıyor. USDT marjlı ve BTC marjı sözleşmelerin market üzerindeki hakimiyet oranı da zaman zaman değişiyor.

BlockBeats BTC marjlı vadeli işlem sözleşmelerinde ciddi bir artış yaşandığını belirterek bunun yüksek volatilitenin habercisi olduğunu belirtti.

BlockBeats Glassnode verisini şu şekilde yorumladı:

“Bitcoin marjlı açık pozisyon oranları %33’e yükseldi. Bu durum piyasalardaki dagalanmanın daha sert olmasına neden olabilir.

Verilere göre Temmuz ayından itibaren Bitcoin marjlı vadeli işlemlerdeki açık pozisyon oranı %20’den %33’e yükseldi. Nakit veya stablecoin marjlı sözleşmeler hala toplam açık pozisyonların %65’ini oluşturuyor.

BTC marjlı sözleşmelere olan ilginin yeniden artması piyasada dalgalanmalara neden olabilecek büyük bir tasfiyenin habercisi olabilir.”

Bu sözleşmelerin short ağırlıklı mı, yoksa long ağırlıklı mı olduğunu net olarak bilemiyoruz. Dolayısıyla tasfiyenin aşağı yönlü bir hareketten mi, yoksa yukarı yönlü sert bir hareketten bir kaynaklanacağını ön görmek mümkün değil.

Ancak piyasa genelinde yeniden 20.000$’ın test edileceğine dair bir beklenti olduğunu ve Bitcoin’e olan ilginin azaldığını görüyoruz. Market yapıcı piyasa beklentilerinin tersine hareket etmeyi sevdiğinden, bu yüksek volatiliteli tasfiye hareketinin short pozisyondakileri hedef alması bizi şaşırtmayacaktır.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4