Bitcoin Yükselen Trend Çizgisini Kıracak Mı? BTC İçin Kritik Seviye Ne? Analist Değerlendirdi!

Uzun süredir dar bir aralıkta konsolide olan Bitcoin sessizliğini aşağı yönlü yaşanan fiyat hareketiyle bozdu.

BTC dün akşam saatlerinde yaşadığı düzeltme ile 28,300 dolar seviyesine kadar düşerken hala 29.000 doların altında bulunuyor.

BTC’nin Temmuz ayında yaşadığı yükselişle birlikte 32.000 dolara çıkması ancak sonrasında 29.000 doların altına düşmesi yatırımcıları tedirgin ederken, yatırımcılar bir yandan da BTC’nin hangi yönde hareket edeceğini belirlemek için bir trend çizgisi belirlemeye çalışıyor.

Bu noktada BTC’de var olan yükseliş trend çizgisi 28.000 dolar civarında bulunurken Matrixport araştırma başkanı Markus Thielen Bitcoin’in fiyat hareketlerini değerlendirdi.

Coindesk’e konuşan Markus Thielen, trend çizgisinin olası bir kırılmasının Bitcoin’de daha derin kayıplara yol açabileceğini belirtti.

“Bitcoin fiyatı düşebilir. Ancak yükselen trend çizgisi kırılırsa, Bitcoin 25.000 dolarlık destek seviyesi yeniden test edebilir.

Bitcoin, 25.000 dolarlık direnç seviyesini Mart ayında desteğe çevirmişti. Ancak Blackrock Bitcoin ETF sonrası yaşanan ralliden önce Bitcoin Haziran ayında bu destek seviyesini yeniden test etmişti.

Bu bağlamda yatırımcılara kripto risklerini minimumda tutmaları ve seçenekleri kullanmaları tavsiye edilir.”

Markus Thielen dışında FalconX kurumsal ticaret masasında araştırma başkanı David Lawant da genel kripto para piyasasını değerlendirdi.

Bu noktada genel olarak piyasadaki oynaklığın ve hacimlerin tarihi düşük seviyelerde olduğunu belirten Lawant, “Genel olarak, kriptodaki gelişen eğilimler ve temeller iyimserliği sürdürmeye devam ederken, genel yaşanan düşük seviyelerin makrodan daha geniş riskli varlıklara ve dolayısıyla kriptoya kadar olası yayılma etkilerini yakından takip etmenin tam zamanı.” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5