Bitcoin Yerine Bu Altcoin’i Alın!

K33 Research, lider altcoin Ethereum’un kısa vadede Bitcoin’e göre kazanç sağlayacağını söylüyor. Araştırma firmasının tahmini Ethereum’un önümüzdeki ay vadeli işlemlere dayalı bir ETF’nin muhtemel onayına dayanıyor.

Araştırma firması: Bitcoin’i bırak, Ethereum’a bak!

K33 Research’e göre, SEC’in ABD’deki ilk Ethereum vadeli işlem ETF’sine onay verme olasılığı yüksek. Araştırma firması bu onay kararını, Ekim ayı ortasındaki son teslim tarihinde veya öncesinde bekliyor.

Ekim ayında kripto ile ilgili ETF’ler için zaman çizelgesi. Bloomberg/K33 Research

Bu arda K33, piyasanın bir spot Bitcoin ETF’sinin alım baskısını hafife aldığını söylüyor. Bununla birlikte K33 Research, Salı günü yayınladığı bir raporda, lider altcoin Ether’in (ETH) Eylül ve Ekim aylarında olası bir borsa yatırım fonu (ETF) listelemesiyle ilgili daha güçlü momentumdan faydalanarak, Bitcoin’den (BTC) daha iyi performans göstermeye hazır olduğunu söylüyor.

Lider altcoin BTC’den daha fazla potansiyele sahip!”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun (SEC) ilk Ethereum ETF’sini onaylamak ya da reddetmek için son tarihi Ekim ayının ortası. Uzmanlara göre, kurumun ürüne yeşil ışık yakma ihtimali yüksek. K33 kıdemli analisti Vetle Lunde, bu gelişmenin potansiyel olarak lider altcoin fiyatını artıracağını belirtiyor. Bu arada, Bitcoin’in iki yıl önce vadeli işlemlere dayalı ilk ETF’sinin piyasaya sürülmesinden önceki üç hafta içinde %60 değer kazandığını kaydediyor. Bu bağlamda Lunde, şu değerlendirmesini paylaşıyor:

Olasılıklar ETH lehine yığılmış durumda. Ethereum, Bitcoin karşısında güçlü bir göreceli alım. ETH/BTC, 2,5 yıllık aralığın en düşük seviyelerine yakın işlem görüyor. Ayrıca, göreceli yukarı yönlü için önemli bir kıpırdama alanı var.

Bitcoin

Spot Bitcoin ETF’sinin etkisi yeterince takdir edilmiyor

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, varlık yönetimi devi BlackRock, Haziran’da spot ürün için başvuru yaptı. Kısa bir süre sonra aralarında Fidelity’nin de bulunduğu bir dizi başka varlık yöneticisi de başvurdu. Bu gelişmelerin ardından Bitcoin, ETF’lerle ilgili tantanadan adil bir pay aldı. Geçtiğimiz hafta, SEC’in spot bir Bitcoin ETF’sini onaylama olasılığı, Grayscale’in kapalı uçlu Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) bir ETF’ye dönüştürme davasında kuruma karşı kazandığı zaferden sonra görünüşte arttı.

Ancak mahkeme kararına ilişkin heyecan hızla azaldı. Çünkü SEC, BlackRock ve diğerlerinin spot ürün başvurularına ilişkin kararı erteledi. Bu gelişme de haftanın ilerleyen günlerinde duyarlılığa biraz daha soğuk su döktü. Grayscale’in mahkeme zaferiyle başlangıçta 28.000 doların üzerine çıkan Bitcoin, kısa sürede tüm kazançlarını ve daha fazlasını kaybederek geçtiğimiz Cuma öğleden sonra 25.000 doların hemen üzerinde altı ayın en düşük seviyesine geriledi. Lunde, şu yorumu yapıyor:

Piyasa spot Bitcoin ETF’sinin potansiyel etkisini hafife alıyor gibi. Bir spot ETF onayının, BTC üzerinde önemli bir alım baskısı yaratarak muazzam girişleri çekmesi gerekirdi. Tersine, BTC spot ETF’leri reddedilirse, hiçbir şey değişmez.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1