Bitcoin Yatırımcıları Bu Tarihlere Dikkat: Eylül Ayında Fiyatı Etkileyebilir!

Kripto para piyasaları tarihsel olarak çeşitli zorluklarla karşı karşıya geldi ve bu zorluklar genellikle Eylül ayında daha da belirgin hale geldi. Eylül, Bitcoin boğaları için en kanlı ay olarak kabul edilirken, bu yılın Eylül ayında yaşanan olaylar, daha da büyük bir belirsizlik bulutu ile geliyor gibi görünüyor. Analist Miles Deutscher, bu kez işlerin daha da kötü olabileceğini iddia ediyor ve kripto topluluğu dikkatle izliyor.

Eylül ayı, kripto piyasanın volatilitesinin ve riskin yüksek olduğu bir dönem olarak kabul edilir. Ancak bu yılın Eylül ayı, geçmiş yıllara göre daha fazla belirsizlik içeriyor.

“Dikkatli olmalıyız”: Bitcoin (BTC) Analisti

Eylül 2023’te, kayıtsız ve sıkılmış Bitcoin (BTC) piyasası “önemli bir arz fazlası” ile mücadele etmek zorunda kalacak. Analist Miles Deutscher, Bitcoin ETF kararlarındaki gecikmelerle desteklenen bu durumun boğalar için büyük sorunlar yaratabileceğini söyledi.

Trader’lar, çöken borsa FTX nedeniyle ABD kolluk kuvvetleri tarafından ele geçirilen Bitcoin (BTC) ve diğer birçok kripto para biriminin serbest bırakılmasını beklemelidir. Diğer bağlamda, piyasalar büyük değere sahip altcoin çiftlerindeki bu potansiyel “satış duvarlarını” kolayca absorbe edebilir, ancak 2023’ün 4. çeyreğinin başlarında durum boğalar için çok tehlikeli görünüyor:

“Normal piyasa koşullarında bu satış baskısı kolaylıkla absorbe edilebilir. Ancak bu düşük likidite ortamında, fiyatı etkilemek için eskisi kadar hacim gerekmiyor. Bu nedenle, piyasa katılımcılarının yeniden ilgisinin olmaması durumunda (muhtemelen bir ETF gelişimi yoluyla), dikkatli olmamız gerekiyor.” 

13 Eylül ve 20 Eylül’e Dikkat

Deutscher, “yerel-kripto” katalizörlerin yanı sıra yaklaşan makroekonomik tetikleyicilerin de yakından izlenmesini tavsiye ediyor. Bu nedenle, özellikle 13 Eylül’de açıklanacak olan ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine ve 20 Eylül’deki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısına odaklanmanızı tavsiye ediyor. Bu veriler, ekonomik trendleri ve gelecekteki piyasa hareketlerini daha iyi anlama ve yatırım kararlarına daha sağlam bir temel oluşturma açısından önemlidir.

Genellikle her iki gösterge de Bitcoin (BTC) ve büyük altcoin fiyatlarını etkileme potansiyeline sahiptir. Analist aynı zamanda temkinli bir iyimserlik de sergiliyor: Alıcıların Bitcoin’i (BTC) belirli bir seviyede biriktirmekle ilgileneceğini öngörüyor. Hem 25.000 dolar hem de 23.000 dolar ona “ilgi seviyeleri” gibi görünüyor, ancak Bitcoin’in (BTC) düşüşe geçmesinin de kendisini şaşırtmayacağını ekliyor.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.


source site-8