Bitcoin Yatay Seyrine Devam Ederken Spot İşlem Hacimleri Son 4 Yılın En Düşük Seviyesine Geriledi!

Bitcoin fiyatı yatay seyrine devam ederken CCData verilerine göre kripto para spot piyasası Ağustos ayı işlem hacmi 4,5 yılın en düşük seviyesine ulaştı.

Coindesk’in haberine göre, toplam kripto spot ve türev işlem hacmi Ağustos ayında %11,5 düşerek 2,09 trilyon dolara geriledi.

Bu noktada CCData, Grayscale’in Ağustos ayı sonunda SEC’e karşı kazandığı mahkeme zaferinin neden olduğu volatilitenin merkezi borsalardaki işlem hacimlerine yansımadığını ifade etti.

CCData verilerine göre merkezi borsalardaki spot işlem hacimleri yaşadığı %7,78 düşüşle 475 milyar dolara gerileyerek Mart 2019’dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Türev işlem hacminde de düşüş yaşandı. Buna göre, türev işlem hacmi %12’nin üzerinde düşüşle 1,62 trilyon dolara geriledi ve 2021’den bu yana ikinci en düşük seviyesini yaşadı.

İşlem hacimlerindeki düşüşleri değerlendiren CCData analistleri CoinDesk’e şunları söyledi:

“Grayscale’in SEC karşısında kazandığı zaferin ardından ortaya çıkan volatilite, merkezi borsalarda işlem hacimlerine dönüşmedi ve merkezi borsalardaki spot ve türev işlem hacimleri düştü.

Düşük spot işlem hacmi ve açık pozisyon verilerindeki dalgalanmalar, piyasanın şu anda spekülasyon tarafından yönlendirildiğini gösteriyor.”

Yine CCData verilerine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance‘in spot pazar payı Ağustos ayında da düştü ve Ağustos 2022’den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Bunun yanında Huobi’nin küresel spot pazar payı %2,26 arttı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4