Bitcoin ve Altcoinlerde Kısmi Toparlanma Yaşanıyor: Yükselişte Son Durum Ne?

Dün gece yaşanan ani düşüş sırasında 25.300 dolara kadar gerileyen Bitcoin (BTC) fiyatı, son 1 saat içerisinde ani bir hareket ile %1’den fazla değer kazandı ve son 24 saatteki yükseliş oranını %2’ye çekti.

Bitcoin fiyatındaki yükselişi gösteren grafik.

Benzer bir yükseliş hareketi altcoinlerde de gözlendi. Son bir saat içerisinde Ethereum %1.43, BNB %1.32, XRP %1.34 değer kazandı.

Likidasyon verilerinde ise short pozisyonda olan kripto para traderlarının, son 1 saatte likidasyona uğrayanların neredeyse tamamını oluşturduğunu görüyoruz. Son 1 saat içerisinde kripto para piyasasında 21 milyon dolarlık likidasyon yaşandı ve bunların 20.91 milyon doları short pozisyonda olan yatırımcılardı.

En fazla likidasyon 8.8 milyon dolar ile Bitcoin’de, daha sonra ise 5.64 milyon dolar ile Ethereum’da gerçekleşti.

Son 1 saat içerisinde en fazla değer kazanan ve en büyük 100 kripto para arasında bulunanlar %4 ile dYdX, %3.56 ile SUI, %2.82 ile SNX oldu.

DYDX fiyatında yaşanan yükselişi gösteren grafik.

Yükselişleri tetikleyen herhangi bir spesifik gelişme şu an için görülmüyor. Bitcoinsistemi.com olarak yükseliş ile ilgili bir neden ortaya çıkınca bu yazıyı güncelleyeceğiz.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4