Bitcoin Stabilken, Değerinin Altındaki 3 Altcoin Belirlendi!

Kripto para piyasası karakteristik dalgalanmasını sergilemeye devam ediyor. Bu sırada Bitcoin bir kez daha 26.000 dolar seviyesine ulaştı ve bir önceki hafta sonu gözlemlenen modeli yineledi. Dramatik fiyat dalgalanmaları ve kayda değer altcoin performanslarının damga vurduğu inişli çıkışlı bir haftanın ardından, Bitcoin‘in fiyat hareketi bir kez daha odak noktasında. Bu sırada, ünlü analiz firması Santiment, değerinin altında kalan altcoin projelerini açıkladı. İşte detaylar…

Bitcoin fiyatı yatay seyretti

Bitcoin’in önemli bir fiyat düşüşü yaşadığı çalkantılı bir dönemin ardından, kripto varlık 17 Ağustos’ta 3.000 doların üzerine çıkarak son iki ayın en düşük seviyesi olan 25.300 doların hemen üzerine geriledi. Piyasa duyarlılığı darbe aldı. Ancak Bitcoin hızla toparlanarak hafta sonu geldiğinde 26.000 dolar seviyesini geri almayı başardı. Takip eden günlerde göreceli bir istikrar görülse de Çarşamba günü fiyatlarda bir düşüş daha yaşandı. Bunu Bitcoin’i altı günün en yüksek seviyesi olan 26.800 dolara çıkaran keskin bir artış izledi. Yine de kripto varlık 27.000 dolar seviyesini geri almakta yetersiz kaldı. Böylece hafta sonunda 26.000 dolar seviyesine gerilemesine neden olan bir dirençle karşılaştı. Geçtiğimiz 24 saat bu istikrarı korudu ve Bitcoin bir kez daha 26.000 dolar civarında seyretti.

Piyasa değeri 507 milyar dolar ve piyasa hakimiyeti yüzde 48,3 olan Bitcoin’in konumu büyük ölçüde değişmedi. Bu arada, Bitcoin fiyat dalgalanmalarında gezinirken, daha geniş altcoin piyasası karışık bir tepki sergiledi. Birçok altcoin Bitcoin’in hareketlerini yansıttı, düşüş eğilimi yaşadı ve ardından toparlanma girişimleri ve ardından yatay işlem gördü. Son 24 saat içinde Ethereum, Binance Coin, Ripple, Dogecoin, Tron, Polkadot, Shiba Inu ve Litecoin’de küçük günlük kazançlar gözlemlendi. Ancak, tüm altcoinler aynı yörüngeyi izlemedi. Zira Cardano ve Solana gün boyunca yaklaşık %2’lik hafif bir düşüş kaydetti. Sonuç olarak, ADA’nın fiyatı 0,25  dolara yerleşirken, SOL 20 dolar işaretinin altına düşme riskiyle karşı karşıya kaldı.

Santiment, bu altcoin projelerine dikkat çekti

Altcoinler arasında SUI, gün içinde yüzde 9’luk bir artış ve hafta boyunca yüzde 20’lik etkileyici bir yükseliş elde ederek kayda değer bir performans sergiledi. Shiba Inu‘nun BONE tokeninde de benzer kazançlar gözlemlendi. Belirli altcoinler izole ralliler yaşamış olsa da, genel kripto para piyasası değeri 1.050 trilyon dolar civarında nispeten durgun kaldı. Santiment’in modeline göre, AUCTION, LINA ve SRM gibi bazı varlıklar, 17 Ağustos’ta başlayan piyasa düşüşünün ardından değerinin altında kabul edildi. Bu gözlem, altcoinler arasındaki toparlanma girişimleriyle uyumlu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1