Bitcoin Spot ETF Haftasına Girildi: SEC Ne Karar Verecek? İşte Uzman Görüşleri

Bloomberg’e göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) hafta sonundaki ABD İşçi Bayramı öncesinde birkaç Bitcoin ETF başvurusu hakkında bazı önemli kararlar alması bekleniyor.

Ancak bazı analistler, düzenleyici kurumun Grayscale Investments ile ilgili bekleyen bir dava sonuçlanıncaya kadar kararlarını muhtemelen erteleyeceğine inanıyor.

SEC’in Bitwise, BlackRock, VanEck, WisdomTree ve Invesco’nun başvurularına, başvuruya bağlı olarak 1 Eylül veya 2 Eylül’e kadar yanıt vermesi gerekiyor. SEC, BTC ETF’leri hakkındaki kararını onaylayabilir, reddedebilir ya da erteleyebilir.

Bununla birlikte, VettaFi’de araştırma müdür yardımcısı ve sektör ve endüstri araştırmaları başkanı olan Roxanna Islam, SEC’in spot-Bitcoin ETF’leri için inceleme süresini, özellikle de bu ayın başlarında ARK Invest’in başvurusu için yapmış olduğu gibi, muhtemelen uzatacağını söyledi.

Analist, SEC’in öncelikle en büyük dijital varlık yöneticisi olan Grayscale Investments tarafından açılan ve kurumun geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Bitcoin ETF başvurusunu reddetmesine itiraz eden davayı ele alması gerektiğini belirtti.

Bloomberg Intelligence kıdemli hukuk analisti Elliott Stein da, SEC’in diğer Bitcoin ETF’leri hakkında nihai bir karar vermeden önce Grayscale’in davasında mahkeme kararını bekleyeceğini düşündüğünü belirtti. Analist, Grayscale’in SEC’in spot ETF için aldığı ret kararını iptal edecek bir kararı kazanma şansının %70 olduğunu tahmin ediyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5