Bitcoin Sönük, Ancak Bu 4 Altcoin Ralliye Hazır!

Kripto analisti Rakesh Upadhyay’a göre, Bitcoin’in yukarı yönlü başarısız kırılımı, aralığa bağlı fiyat hareketinin devam edebileceğine işaret ediyor. Bu arada analist, 4 altcoin fiyatında canlanma olduğunu söylüyor. Analist, Bitcoin ve kendi direnç seviyelerinin üzerine çıkmaları halinde bir ralli başlatma potansiyeli olan 4 altcoin’in grafiklerini inceliyor.

Kripto para piyasasına genel bir bakış

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Bitcoin geçen hafta aralığından çıkmaya çalıştı. Ancak boğalar daha yüksek seviyeleri sürdüremedi. Bitcoin tekrar aralığın içinde ve 26.000 dolar seviyesine yakın işlem görüyor. Son birkaç gündeki fiyat hareketleri haftalık grafikte birbirini izleyen iki doji mum çubuğu formasyonu oluşturdu. Bu da bir sonraki yönsel hareket hakkında belirsizliğe işaret ediyor. Kırılmanın yönünü tahmin etmek zor. Bununla birlikte, SEC’in bir spot Bitcoin ETF için bekleyen bir ya da daha fazla başvuruyu onaylayabileceği beklentisiyle yakın vadede aşağı yönlü hareket sınırlı olabilir. Eski SEC başkanı Jay Clayton, yakın zamanda verdiği bir röportajda “bir onayın kaçınılmaz olduğunu” söyledi.

Kripto piyasası verileri günlük görünümü. Kaynak: Coin360

Yakın vadede, Bitcoin’i bulunduğu aralıktan çıkarabilecek spesifik bir katalizör belirlemek zor. Bitcoin’in bir sonraki trend hareketine ilişkin netlik eksikliği, çoğu büyük altcoin fiyatını baskı altında tuttu. Sadece bir avuç altcoin kısa vadede güçlenme belirtileri gösteriyor.

Bitcoin (BTC) fiyat analizi

Bitcoin 24.800 ila 26.833 dolar aralığına geri döndü. Ancak 1 Eylül mum çubuğundaki uzun kuyruktan da görüldüğü gibi boğaların düşüşleri satın almaya devam etmesi olumlu bir işaret. Düşen hareketli ortalamalar ayılar için bir avantaja işaret ediyor. Bununla birlikte, kademeli olarak iyileşen göreceli güç endeksi (RSI) düşüş momentumunun zayıflıyor olabileceğini gösteriyor.

Altcoin

İlk güç belirtisi 26.833 dolar aralığının üzerinde bir kırılma ve kapanış olacaktır. Bu gerçekleşirse, BTC’nin 29 Ağustos gün içi en yüksek seviyesi olan 28.142 doları yeniden test etmesi mümkün. Ayılar kontrolü ele geçirmek istiyorsa, fiyatı 24.800 doların altına düşürmek ve sürdürmek zorunda kalacaklar. Boğaların seviyeyi tüm güçleriyle savunması muhtemel. Bu yüzden, bu zor bir görev olacak. Yine de, ayılar galip gelirse, BTC’nin 20.000 dolara düşmesi olası. Küçük bir destek 24.000 dolar seviyesinde duruyor. Ancak bu düşüşü durduramayabilir.

Ralli için hazırlanan ilk altcoin: Toncoin (TON)

Toncoin (TON) yükseliş trendinde. Ancak ayılar 2,07 dolarlık genel direnç yakınında yukarı hareketi durdurmaya çalışıyor. Her iki hareketli ortalama da yükselişe geçerek alıcılar için bir avantaja işaret ediyor.

Ancak RSI’daki aşırı alım seviyeleri küçük bir düzeltme veya konsolidasyonun mümkün olduğunu gösteriyor. Boğalar mevcut seviyeden çok fazla vazgeçmezse, 2,07 doların üzerinde bir ralli olasılığı artar. Böylece TON’un daha sonra 2,40 dolara kadar yükselmesi mümkün. Aksine, daha derin bir düzeltmenin altcoin fiyatını 20 günlük EMA’ya (1,58 dolar) çekmesi olası. Bu seviyeden güçlü bir sıçrama, duyarlılığın olumluya döndüğünü ve taderların düşüşlerde alım yaptığını gösterecektir. Eğer 20 günlük EMA desteğini kırarsa trend negatife dönecektir.

Chainlink son birkaç aydır 5,50 dolar ile 9,50 dolar arasında geniş bir aralıkta işlem görüyor. Ayılar, 10 Haziran’da altcoin fiyatını aralığın desteğinin altına çekti. Ancak daha düşük seviyeleri sürdüremediler. LINK 17 Ağustos’ta aralık desteğinin yakınına düştü. Ancak mum çubuğundaki uzun kuyruktan da gördüğünüz gibi boğalar bu düşüşü satın aldı.

Alıcılar bir toparlanma başlatmaya çalışıyor. Ancak 20 günlük EMA (6,24 dolar) yakınında dirençle karşılaşıyorlar. Dolayısıyla, bu dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye haline geliyor. Alıcılar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, LINK’in 50 günlük SMA’ya (6,95 dolar) doğru yolculuğuna başlaması mümkün. Altcoin için küçük bir direnç 6,40 dolar seviyesinde duruyor. Ancak LINK’in bu seviyeyi aşması muhtemel. Aksine, fiyat 20 günlük EMA’dan keskin bir şekilde düşerse, duyarlılığın olumsuz kaldığını ve traderların rallilerde satış yaptığını gösterecektir. Bunun da fiyatı 5,50 dolara kadar düşürmesi mümkün.

Ralli hazırlığındaki üçüncü altcoin: Maker (MKR)

Maker 1.000 dolar civarından destek aldı ve yükseliş trendini sürdürmeye çalışıyor. Boğalar düşüş trendi çizgisinde dirençle karşılaşıyor. Ancak fiyatı 20 günlük EMA’nın (1.107 dolar) üzerinde tutmaları olumlu bir işaret. Fiyatın mevcut seviyeden yukarı dönmesi, duyarlılığın olumluya döndüğünü ve traderların düşüşleri bir satın alma fırsatı olarak gördüğünü gösterecektir.

Altcoin

Boğalar daha sonra altcoin fiyatını tekrar 1.370 dolara çıkarmaya çalışacak. Bunun yerine, fiyat düşmeye devam eder ve 20 günlük EMA’nın altına inerse, ayıların düşüş trendi çizgisini şiddetle savunduğuna işaret edecektir. MKR’nin daha sonra 980 dolarlık güçlü desteğe ve nihayetinde 860 dolara düşmesi mümkün.

Son boğa altcoin: Tezos (XTZ)

Tezos, boğalar ve ayılar arasında 0,70 dolarlık güçlü desteğin yakınında bir mücadeleye tanık oluyor. Ayıların fiyatı bu seviyenin altına çekememesi ve sürdürememesi, daha düşük seviyelerde alım yapıldığını gösteriyor. Aşağı eğimli hareketli ortalamalar ayılar için bir avantaja işaret ediyor. Ancak yükselen RSI düşüş momentumunun azaldığını gösteriyor.

Altcoin

Altcoin için 20 günlük EMA’nın (0,71dolar) üzerinde bir kapanış ilk güç işareti olacaktır. Bunun, düşüş trendi çizgisine doğru bir rallinin önünü açması olası. Bu seviyenin zorlu bir engel olarak hareket etmesi mümkün. Ancak boğalar bunun üstesinden gelirse, XTZ’nin yeni bir yukarı hareket başlatması muhtemel. Böylece XTZ’nin önce 0,94 dolara ve ardından 1,04 dolara yükselmesi olası. Bu olumlu görüş, fiyatın 0,66 doların altına düşmesi ve bu seviyenin altında kalması halinde geçersiz olacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1