Bitcoin ‘Sonsuz Spot Satış’ ile Karşı Karşıya! İşte Seviyeler

Lider kripto para Bitcoin dara bir aralıkta işlem görürken 28,7 bin doların altını test etti. Durağan ve sıkıcı piyasa ortamında Bitcoin ‘bitmek bilmeyen spot satışlarla’ karşı karşıya. BTC, haftaya da zayıf bir görünümle başladı. Şimdi dikkatler, önemli destek olan 29.000 doları koruyup koruyamayacağında.

Sonsuz spot satış + dalgalı fiyat hareketi’ hayra alamet değil!

Lider kripto para Bitcoin, geçen hafta sallantılı bir kapanış yaptı. Bu süreçte, Ağustos ayının en düşük seviyelerine yaklaştı. ABD işlemlerini başlaması da boğalar için hiçbir rahatlama belirtisi göstermedi. Bu yüzden, traderlar ve analistler, desteği kırdığında aşağı yönlü bir sonuç öngörüyorlar. Popüler trader Daan Crypto Trades, BTC’nin mevcut durumu hakkında görüşlerini paylaştı. Trader, spot üzerinden primle işlem gören türevlerin boğaları daha da az avantajlı bir konuma getirdiğini söylüyor. Bu bağlamda trader, şu açıklamayı yapıyor ve takipçilerini uyarıyor:

Spot karşısında sürekli bir parite primi olması asla iyi bir işaret değil. Sonsuz spot satış + dalgalı BTC fiyat hareketi ile birleştiğinde görmek istediğiniz şey bu değildir. Dışarıda dikkatli olun.

Sürekli vadeli işlem bazında BTC grafiği. Kaynak: Daan Crypto Trades

Traderlar, Bitcoin fiyat hareketi için uyarıyorlar

Ticaret paketi DecenTrader, tescilli ticaret araçlarından birinin “çoğu zaman diliminde” düşüşe geçtiği konusunda uyarıyor. Ayrıca, popüler trader Crypto Tony, 29.000 doların destek olarak zaten zayıfladığını söylüyor. Trade ekibi IncomeSharks ise “29 bin dolarlık desteği kaybediyoruz. İnsanlar piyasalardaki zayıflığı görmeyi reddettikçe yavaş kanama devam ediyor,” değerlendirmesini paylaşıyor.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, 10 Ağustos’ta ABD Tüketici Fiyat Endeksi verisi gelecek. Bu nedenle Bitcoin için düşüş bahisleri zaten masada. Bu, gerçekleşmesi halinde klasik BTC fiyat hareketini oluşturacak önemli bir olay. İzleme kaynağı CoinGlass’ın verileri, gün içinde toplam BTC long likidasyonlarını 10,5 milyon doların üzerine çıkardı. Ayrıca, çapraz kripto long likidasyonları 60 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Bitcoin fiyatı 2023 çift tepesinden kaçınabilir mi?

Bu arada, popüler trader ve analist Rekt Capital, haftalık zaman dilimlerine bakıyor. Analist, lider kripto için ilginç bir hesaplaşma olduğunu ortaya koyuyor. Rekt Capital, haftalık mumların ikili tepe formasyonunu tamamlama sürecinde olduğunu belirtiyor. Analist, bunun önümüzdeki ay içinde teyit edileceğini kaydediyor. Bununla birlikte, klasik M-şekilli formasyonu yazdırmak için Bitcoin’in 26.000 dolar civarındaki alanı tekrar ziyaret etmesi gerekecek. Bu da birden fazla önemli hareketli ortalamanın ihlal edilmesi anlamına geliyor.

Bunlar arasında 200 haftalık basit hareketli ortalamanın (SMA) yanı sıra 21 haftalık ve 50 haftalık üstel hareketli ortalamalar (EMA’lar) da yer alıyor. Rekt Capital, 26.000 dolar ile mevcut spot Bitcoin fiyatı arasındaki bölge hakkında da görüşlerini açıklıyor. Analist, “Genel olarak bu yapıyla ilgili olan şey ve genellikle bu bölgenin bir birleşme destek bölgesi olarak hareket etmesi, burada gelişen iki boğa piyasası yükseliş momentumu üstel hareketli ortalamasına sahip olmamız,” diyor. Rekt Capital, bu destek kümesinin, muhtemelen ikili bir tepenin “gerçekten yoluna çıkan” şey olacağını söylüyor. Bunun yerine Bitcoin’in haftalık daha yüksek bir düşük basmasına izin vereceğini kaydediyor. Böylece, daha sonra yukarı doğru devam etmesini muhtemel görüyor.

Bitcoin
200SMA ile 50EMA BTC 1 haftalık grafik. Kaynak: TradingView

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1