Bitcoin Sert Düştü! Piyasada Devasa Tasfiye

Grayscale’in SEC’e karşı kazandığı yasal zaferin ardından Bitcoin BTC’nin yaklaşık 28.000 dolara ulaşan son yükselişi kısa sürdü. Kripto para biriminin fiyatı geri geldi. Buna göre hızlı fiyat artışı öncesiyle karşılaştırılabilir bir seviye olan 26.300 dolar civarına geriledi.

Bitcoin BTC’nin fiyat düşüşü ve tasfiyeler

Coinglass tarafından bildirildiği üzere, Bitcoin’in değerindeki hızlı düşüşün ardından, son 24 saat içinde yaklaşık 103,58 milyon dolarlık likidasyon tetiklendi. Özellikle Bybit‘te 3,12 milyon dolar tutarında likidasyon söz konusu. Bu ani düşüş, 34.700’den fazla yatırımcıyı, pozisyonları fiyat hareketinden etkilendiği için likidasyonla yüzleşmeye zorladı.

Diğer taraftan bu son düşüş Grayscale zaferinin ardından geri dönüşe işaret ediyor. Bu geri dönüş, Grayscale’in bir Bitcoin spot borsa yatırım fonu (ETF) başlatma arayışında SEC’e karşı kesin bir yasal zafer elde ettiği Salı günü Bitcoin fiyatında yaşanan kısa bir yükselişin hemen ardından geldi. Bu başarı önemli bir kilometre taşını işaret ediyor. Ancak birçok kişinin Bitcoin için önemli bir fiyat artışı sağlayabileceğine inandığı spot ETF’nin yakın zamanda onaylanmasını garanti etmiyor.

Oyundaki potansiyel faktörler

Bloomberg analistleri bir Bitcoin spot ETF’sinin nihai onayına güven duyduklarını ifade ediyorlar. Diğer taraftan bazı kesimler temkinli davranmaya devam ediyor. Federal Reserv‘in mevcut sıkı para politikasına dikkat çekiyorlar. Fiyatların kısa vadede önemli bir hareket yaşamasını engelleyebilecek potansiyel bir faktör olarak vurguluyorlar.

Ortaya Çıktı: Bakın 5. En Büyük Bitcoin Balinası Kim!

Konunun ayrıca diğer kripto para birimleri üzerinde etkileri de söz konusu. Bitcoin BTC’deki fiyat düşüşü diğer büyük kripto para birimlerini de etkiledi. Ethereum (ETH) gün içinde %2,5’lik bir düşüş yaşadı. Buna göre 1650 dolara kadar geriledi. Benzer şekilde, XRP %3,28’lik bir düşüş yaşadı. Buna göre 0,50 dolarlık bir fiyata ulaştı. Buna ek olarak, Grayscale’in GBTC hisseleri %3,43’lük bir düşüşle karşılaştı. Hafta başındaki olumlu dava sonucunun ardından kazançlarının bir kısmını geri çekti.

Dalgalanmalar sürer mi?

Bitcoin ve kripto para piyasası bu dalgalanmaları yaşarken, son fiyat geri çekilmesi kripto alanının doğasında var olan oynaklığın altını çiziyor. Ayrıca, traderlar ve yatırımcılar için manzarayı toplu olarak şekillendiren düzenleyici gelişmeler dikkat çekiyor. Diğer taraftan piyasa duyarlılığı ve fiyat eğilimleri arasındaki karmaşık ilişki de ortaya çıkıyor.

Bitcoin “Eylül Çöküşüne” mi Hazırlanıyor? İşte Bu Hafta Dikkat Edilecek 5 Şey!

Kriptokoin.com olarak baktığımızda son tahlilde Grayscale etkisinin kısa sürdüğünü görüyoruz. Önümüzdeki günlerde Bitcoin ve kripto para birimlerinin tetikleyicilerinin neler olacağı merak konusu. Ancak etkinin bu kadar da kısa sürmüş olması ister istemez endişelere de neden oluyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1