Bitcoin Neden Yükselmiyor? Ünlü Analist Cevapladı

Bitcoin fiyatı, son sermaye çıkışının ardından 26.000 dolarda sabit kalırken, Haziran ayının diplerine geriledi. Son düşüşle birlikte zararda bekleyen yatırımcıların sayısı çoğunluğa ulaştı. Ünlü analist Miles Deutscher, neden eskisi gibi bir BTC göremediğimizi birkaç madde ile açıklıyor.

Bitcoin neden eskisi gibi değil?

Kripto analisti Miles Deutscher, dün X hesabından merak edilen soruya cevap getirdi. Analiste göre düşük performansı başlıca nedeni; yeni yatırımcıların eksiliği. Deutscher, konuyla ilgili olarak olumsuzluğun nedenleri şöyle açıklıyor:

“Neden rakamlar artmıyor?” diye merak eden herkese cevap basit: Yeni bir giriş yok. Açıkçası, bireysel yatırımcıların yeniden devreye girmesi için (henüz) bir neden yok.

Deutscher daha sonra eğilimi değiştirecek birkaç gelişmeyi detaylandırdı. Buna göre potansiyel bir spot Bitcoin onayı, piyasa trendlerini aniden tersine çevirebilir. Kendi ifadeleriyle:

Bu eğilim, BTC ETF onayı, yeni bir harika uygulamanın başlatılması veya riske yönelik duyarlılıkta daha geniş bir değişim gibi çeşitli katalizörlerle hızla değişebilir. Ancak o zamana kadar gerçek şu: Para, kriptodan geldiğinden daha hızlı ayrılıyor.

Kâr arzı azaldıkça BTC fiyatı 26 bin dolarda sabitleniyor

Mevcut durumda Bitcoin, en son Haziran ayında görülen 26.000 dolar diplerine geriledi. CryptoQuant analisti Onchained, bu esnada kâr arzının azaldığını ancak zarar arzının arttığını ortaya çıkardı. Tipik olarak, BTC’nin Kâr Arzının yüksek bir yüzdesi, çoğu yatırımcının kâr ettiğini ve daha fazla kâr beklentisiyle satmayı reddettiğini gösteriyor. Onchain analisti bu noktada şunları söylüyor:

Bu genellikle piyasa iyimserliğine işaret eder ve genellikle yükseliş eğilimleri sırasında gözlemlenir.

Tersine, BTC’nin Zarardaki Arz yüzdesi yüksek olduğunda, birçok yatırımcı zararda bekler. Bu yatırımcılar varlıklarını maliyet esasının altında dağıtmaya istekli olur. Analist ayrıca şunu belirtti:

Bu, özellikle diğer düşüş göstergeleri ile birleştiğinde, düşüş eğiliminin veya uzun süreli konsolidasyon döneminin habercisi olabilir.

Bitcoin yatırımcıları zararda bekliyor

BTC’nin Kâr Arzı, ay başından bu yana %15 düşerek şu anda %62 seviyesinde. Onchained’e göre bu:

Daha önce kâr eden hissedarların önemli bir kısmının artık azalmış getiri veya potansiyel kayıp durumunda olduğunu gösteriyor.

Öte yandan CryptoQuant verilerine göre BTC’nin Kayıp Arz yüzdesi ay başından bu yana %46 arttı.

Bu iki metrik kombinasyonunun önemli ölçüde düşüş eğilimi gösteren bir piyasaya işaret ettiğini kaydeden analist şu sonuca vardı:

Tüm bunlar düşüş eğilimi kavramını güçlendiriyor. Metriklerdeki bu kadar keskin bir dönüş, piyasa dinamiklerinde çok önemli bir dönüm noktasına işaret edebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1