Bitcoin Milyarderi Tasfiyeye Başladı: Bunları Sattı!

Haziran ayının piyasa çöküşünde dip fiyattan satın alım yapan Ark Invest, son zamanlarda kar alımlarını hızlandırıyor. Cathie Wood destekli şirket bugün elindeki borsa hisselerini tasfiye etmeye başladı. Kurumsal Bitcoin balinası BTC rezervlerini de küçültüyor.

Kurumsal Bitcoin balinası, kritik haber öncesinde satışlara başladı

Cathie Wood destekli kurumsal bir Bitcoin balinası olan Ark Invest, Haziran ayında dip fiyattan satın aldığı borsa hisselerini son haftalarda nakde çeviriyor. Haziran ayında SEC, piyasanın en büyük iki borsası Binance ve Coinbase’e dava açtı. Bu hamle kripto fiyatları kadar borsaların hisse senetlerini de olumsuz etkiledi.

Ark Invest bu dönemde bazıları 30 milyon doları aşan birkaç Coinbase hissesi COIN satın alımı yaptı. En son kar alma hareketi COIN fiyatının 52 haftanın en yüksek seviyesine ulaştığı dönemde geliyor. COIN şu anda son satışlarla birlikte 90 dolar bölgesinde hareket ediyor.

31 Temmuz’da Ark Invest fonu ARK Next Generation Internet ETF (ARKW),105 bin dolar değerinde 1.055 Coinbase hissesi sattı. Buna ek olarak şirket Ocak ayından bu yana ilk kez Robinhood hisselerini elden çıkardı. Kar alımları 3 Ağustos’ta ortaya çıkacak ikinci çeyrek mali raporlarının hemen öncesinde geliyor.

Coinbase ve Robinhood bu hafta finansal durumlarını açıklayacak

Coinbase, 3 Ağustos’ta ikinci çeyrek mali sonuçlarını açıklayacak. Önceki çeyrekte, ABD’deki düzenleyici baskılar nedeniyle geliri azalmıştı. Ark Invest, Bitcoin fiyat rallisini hazırlarken, SEC-Coinbase davasının etkisini değerlendiriyor.

Ayrıca, Ark Invest şu anda bu yıl ilk kez Robinhood hissesi satmaya başladı. ARK Fintech Innovation ETF (ARKF), 31 Temmuz’da 4,8 milyon dolar değerinde 373.175 HOOD hissesini elden çıkardı.

Robinhood, ikinci çeyrek kazanç raporunu 2 Ağustos’ta açıklayacak. EPS ve gelirin önceki çeyreğe göre daha yüksek olması bekleniyor. Robinhood hisse senedi fiyatı Pazartesi günü %1 artışla 12.86 dolardan kapandı. Ancak, fiyat bugün piyasa öncesi saatlerde düşüş yaşıyor. Günlük kapanış öncesinde 12,68 dolara kadar geriledi.

Cathie Wood kriptoda düşüş mü bekliyor?

Ark Invest’in satış hamlesi, şirketin kısa vade de belirsizliği öngördüğünün işareti olabilir. Bu esnada, Yargıç Torres’in Ripple-SEC davasındaki kararı ve Bitcoin ETF başvurularının telaşı, Bitcoin boğalarını destekliyor. Kriptokoin.com olarak aktardığımız Curve Finance hack girişimi, bu hafta ivmeyi bir miktar soğuttu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-3