Bitcoin Kurumsal Yatırımcıların Odak Noktası Olmaya Devam Ederken Altcoinlerde Durum Ne? CoinShares Raporu!

Lider kripto para birimi Bitcoin bir süredir 29.000 dolar seviyesinde konsolide olurken yatırımcılar artık BTC’den yükseliş bekliyor.

Bu noktada haftalık kripto para raporunu yayınlayan Coinshares geçtiğimiz hafta 29 milyon dolarlık giriş olduğunu söyledi.

“Kripto para yatırım ürünleri, bu hafta, muhtemelen beklentilerin biraz altında olan son ABD enflasyon verileri nedeniyle 29 milyon dolar tutarında giriş gördü ve bu da Eylül ayında bir oran artışının daha az olası olduğunu gösteriyor.”

Kripto fonlarına bireysel olarak bakıldığında fon girişlerinin çoğunluğunun Bitcoin’de olduğu görüldü.

BTC, geçtiğimiz hafta 27 milyon dolarlık giriş yaşarken en büyük altcoin Ethereum‘da (ETH) 2,5 milyon dolarlık giriş görüldü.

BTC’nin düşüşüne endekslenen Bitcoin Short fonunda da ise 2,7 milyon dolarlık çıkış olduğu görüldü.

Diğer altcoinlere baktığımızda Solana (SOL) 0,4 milyon dolar, XRP 0,5 milyon dolar, Litecoin (LTC) 0,1 milyon dolar yaşadı.

“Bitcoin, önceki 3 hafta toplam 144 milyon ABD Doları tutarındaki çıkışın ardından 27 milyon ABD Doları tutarında giriş gören birincil odak noktasıydı.

XRP, 0,5 milyon ABD doları giriş gördü.”

Bölgesel fon giriş-çıkışlarına bakıldığında ise 23,8 milyon dolarlık giriş ile Kanada’nın ilk sırada yer aldığı görüldü.

Kanada’dan sonra 7,9 milyon dolar ile İsviçre ikinci sırada yer alırken; üçüncü sırada 0,9 milyon dolar ile ABD yer aldı.

Bu girişler karşısında İsveç 2,4 milyon dolar; Almanya 1,3 milyon dolar çıkış yaşadı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4