Bitcoin Karşıtı Elizabeth Warren’dan ABD Hazine Bakanlığı ve IRS’ye Çağrı! “Hemen Harekete Geçmelisiniz!”

Bitcoin (BTC) ve kripto para karşıtı söylemleriyle tanınan ABD senatörü Elizabeth Warren ve bir grup demokrat senatör, ABD Hazine Bakanlığı ve IRS’ye bir mektup yazdı.

Senatörler arasında Warren dışında Bob Casey, Richard Blumenthal ve Bernie Sanders olduğu görüldü.

Senatörler yazdıkları mektupta, bu zamana kadar 50 milyar dolarlık vergi boşluğu olduğunu belirterek kripto vergi konusunda regülasyon yapılmazsa bu boşluğun daha da artabileceğini ve 2024’te 1,5 milyar dolar olabileceğini yazdı.

Çok fazla kişinin kripto paralardan vergi kaçırdığına işaret eden senatörler, IRS ve ABD Hazinesi’nin acil bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

“Kasım 2021’de Kongre, Hazine ve IRS’yi üçüncü taraf kripto komisyoncularının satışlar, kazançlar ve kayıplarla ilgili bilgileri IRS’ye bildirmesini gerektiren yeni kuralları uygulamaya yönlendiren Altyapı Yatırımı ve İstihdam Yasasını (IIJA) kabul etti.

Kongre, Hazine’ye bu yeni kuralları 2024 vergi beyannamesi sezonu için zamanında uygulaması için talimat verdi.

Yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana yaklaşık iki yıl geçti ve uygulama son tarihine altı aydan az kaldı.

Ancak Hazine henüz önerilen kuralları yayınlamadı.

Rakam çok daha yüksek olsa da, araştırmalar en az 50 milyar dolarlık bir kripto vergisi açığı olduğunu gösteriyor.

Hızlı bir şekilde harekete geçilmezse yani Hazine ve IRS bu yeni kuralları zamanında uygulamazlarsa, 2024 mali yılı için kabaca 1,5 milyar dolarlık vergi gelirini kaçırma riskiyle karşı karşıya kalıyoruz.

Bu noktada vergi kaçıranlara bu şansı vermemelisiniz.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5