Bitcoin Karşıtı Çin’de 2025 İçin Tam 20 Milyar Dolarlık Metaverse Hedefi!

Çin’in Shandong eyaleti, 2025 yılına kadar 20,5 milyar dolar büyüklüğünde bir metaverse pazarı yaratmayı hedefliyor.

Asya ülkeleri kripto para ve blokzinciri teknolojisine son zamanlarda büyük bir ilgiyle yaklaşırken Çin’in Shandong eyaletinin yerel yönetiminden metaverse açıklaması geldi. Kısa süre önce metaverse teknolojisi ve geleceği üzerine bir taslak kılavuz yayınlayan eyaletin Shandong, metaverse ile ilgili girişimleri 2025 yılına kadar 20,5 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşacak şekilde büyütmeyi planladıklarını söyledi.

Bununla birlikte paylaşılan kılavuzda 2025 yılına kadar metaverse ile ilgili birkaç sanayi bölgesi inşa etme ve en az 100 metaverse firmasını bünyesine dahil etme hedeflerine yer verildi.

Yerel yönetim bu noktadaki öncelikli gayelerinin söz konusu metaverse şirketlerinin 2025 yılına kadar en az 3.000 uluslararası ve yerel patente başvurmalarını kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Taslak kılavuzda görüldüğü üzere metaverse kavramı sanal gerçeklik, dijital eşleştirme, blokzinciri, nesnelerin interneti, 5G6G ve çeşitli bilgi teknolojilerini birleştiren yeni bir dijital alan olarak tanımlandı.

Shandong eyaleti yerel yönetimi, 8 Eylül’e kadar kılavuz hakkında kamuoyundan geri bildirim talep etti.

Çin kripto para işlemlerini yasaklamış olmasına rağmen kendi içerisinde blockchain teknolojisine ve dijital paralara karşı inancını koruyor. Çin’in en büyük şirketleri arasında yer alan Tencent ve Alibaba, kendi blockchainlerini geliştirmeye odaklanıyor.

source site-9