Bitcoin Kahini Bombaladı! “Gençler Hesabını Soracak”

Bitcoin kahini Peter Brandt bugün can sıkan bir veri karşısında kendisini tutamadı. Serzenişi gerçekten de haklı bir duruma işaret ediyor. Brandt bir ev almanın maliyetine ilişkin olarak atılan bir weet’e cevap veriyor. Detaylara bakalım.

Artan ev sahibi olma giderleri Bitcoin kahininin dikkatini çekti

Bitcoin kahini Peter Brandt bir ev satın almanın medyan maliyetine odaklanıyor. Buna göre 2020’den bu yana %90 gibi muazzam bir oranda arttı. Yeni ve şaşırtıcı bir dönüm noktasına ulaştı. Somut bir ifadeyle, müstakbel ev sahipleri artık ortalama aylık 2.748 dolar harcama ile karşı karşıya. Buna göre bu durum yıllık yaklaşık 33.000 dolarlık bir maliyete denk geliyor.

Bu durumu bir perspektife oturtmak gerekirse, mevcut medyan ev satın alma maliyeti ABD‘deki vergi öncesi medyan hane gelirinin %46’sı gibi önemli bir kısmını tüketmekte. Ancak, vergi sonrası kazançlar dikkate alındığında mali yük daha da belirgin hale geliyor. Bu senaryoda, Amerikalı ev alıcıları kendilerini gelirlerinin yaklaşık %70’ini ev ödemelerine ayırırken buluyor. Buna göre bu gelişme Bitcoin kahini Peter Brandt’ın özellikle dikkatini çekmiş durumda.

Artan kiralar

Bu arada, apartman yaşamını tercih eden bireyler de artan maliyetlerden kurtulmuş değil. Son veriler, aylık medyan daire kirasının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.859 dolara ulaştığını ortaya koyuyor. Diğer taraftan bu durum konut satın alınabilirliği konusundaki acil sorunu daha da vurguluyor.

Bitcoin BTC’nin ortaya çıkışında da önemli etkisi olan 2008’deki konut balonu ile yapılan karşılaştırmalar var. Buna göre emlak piyasasındaki şaşırtıcı değişikliklerin altı çiziliyor. Bir önceki kriz sırasında, bir ev satın almanın medyan maliyeti aylık 1.500 dolar ile zirveye ulaşmıştı. Bunun tam aksine, bugünkü rakamlar bu seviyeyi neredeyse ikiye katlıyor. Ayrıca artan harcamaların endişe verici bir yörüngeye girdiğini gösteriyor.

Bitcoin Analistleri Yorumluyor: Son Düşüş Umut Işığı!

Bitcoin kahininin geleceğe dair endişeleri

Konut maliyetlerinin artmaya devam etmesi, Federal Reserv‘in faiz oranlarını artırmaya devam etmesi halinde satın alınabilirlik endişelerini daha da kötüleştirecek. Böyle bir senaryo, potansiyel ev sahiplerinin mali imkanlarını daha da zorlayacak. İşte bütün bu durumlara Bitcoin kahini Peter Brandt sert tepki gösteriyor. Ayrıca genç nesillerin bunun hesabını soracağını ifade ediyor.

Bu zorluklar ışığında Bitoin kahini Brandt, genç nesillerin endişelerini dile getirmek ve mali dezavantajlarına çare aramak için geçerli nedenleri olduğunu düşünüyor. Varlık vergisi kavramı, bu uçurumları kapatmak için potansiyel bir çözüm olarak ilgi görmeye başlıyor. Ancak kriptokoin.com olarak baktığımızda Brandt bu noktada şüphe duyuyor. Buna göre Brandt, hükümetin böyle bir vergiden elde edilen geliri verimli bir şekilde tahsis edebileceğine dair şüphelerini olduğunu ifade ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1