Bitcoin Jackson Hole Toplantısına Hazır! Fed Üyesi Mesaj Verdi

Kansas City Federal Rezerv Bankası, Jackson Hole toplantısı olarak da adlandırılan yıllık Ekonomi Politikası Sempozyumunu 24-26 Ağustos tarihleri ​​arasında düzenlemeye hazırlanıyor. Toplantı öncesi CNBC’ye konuşan Fed üyesi Patrick Parker, şahin mesajlar vermeye devam etti. Bitcoin fiyatı kritik gelişmeler öncesinde gücünü korumaya çalışıyor.

Bitcoin, Jackson Hole Toplantısı ve Jerome Powell’ın konuşmasına tepki verecek mi?

ABD ve diğer ekonomiler, 2021 ve 2022’de Covid-19 salgınının etkileriyle mücadele etti. Bu nedenle, bu yılki Jackson Hole toplantısının odak noktası “Küresel Ekonomide Yapısal Değişimler” olacak. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin jeopolitik ve ekonomik etkileri de ana başlıklar arasında. Ancak en önemlisi, BRICS Grubu’nun uluslararası ticari anlaşmalar için ABD Doları’ndan uzaklaşma tehdidi. BRICS ülkeleri Ağustos ayında yeni bir küresel para birimi belirlemek üzere bir araya geldiler.

Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere, çoğu uzman bu hamleyi ABD doları için tarihi bir darbe olarak görüyor. Bazılarına göre Bitcoin gelişmelerin mutlak faydalanıcısı olacak.

25 Ağustos 2023’te Fed Başkanı Jerome Powell konferansta konuşma yapacak. Fed Başkanı’nın konuşması, ABD’nin ekonomik görünümünü çevreleyen karanlığın ortasında geliyor. Kısa vadede enflasyon hedeflerine ilişkin yorumları, Fed’in %2 enflasyon hedefine doğru izleyeceği yol ve buna ilişkin hedef faiz kararları piyasa katılımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Bitcoin fiyatı daha önce toplantıdan çıkan gelişmelere hızlı tepki verdi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde da ABD Fed Başkanı ile aynı gün konuşma yapacak. Bu arada Powell’ın konuşması, son birkaç haftadır yavaşlayan Bitcoin piyasası üzerinde sıcak etkilere sahip olacak.

FED üyesi, BTC fiyatı istikrar sağlarken şahin mesajlar verdi

Yarın gerçekleşecek olan FED Başkanı Jerome Powell’ın konuşması öncesinde, FED üyesi Patrick Parker’da açıklamalar yaptı. Parker, enflasyon, faiz oranları ve FED’in yaklaşımı hakkında CNBC’ye demeç verdi. Aynı zamanda Philadelphia FED başkanı olan Parker, FED’in sıkı para politikasını bir süre daha sürdürmesinin gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, Bitcoin için iyi bir haberde, bu yıl faiz oranlarının sabit kalacağını belirtti. Gelecek yıl enflasyon düşerse faiz indirimlerinin gündeme gelebileceğini ifade etti. Harker’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

  • Tahvil piyasalarındaki yükselişin etkilerinden pek etkilenmiyoruz. FED olarak muhtemelen para politikası konusunda gerekli adımları attık.
  • İşsizlik oranının %4 seviyesine veya biraz üzerine çıkmasını bekliyoruz.
  • Yapay zeka teknolojisinin ekonomiyi kökten sarsacağına inanmıyorum.
  • Çin’deki büyüme yavaşlamasının ABD ekonomisine etkileri belirsizliğini koruyor.
  • Bu yıl faiz oranlarını sabit tutacağımızı, gelecek yıl ise enflasyon düşerse faiz indirimlerine başlanabileceğini düşünüyorum.
  • Faiz indirimleri için öncelikle enflasyonun düşüşünü görmemiz gerekiyor. FED’in ne zaman faiz indirimine gideceği kesin olarak tahmin edilemez.
  • (Bitcoin fiyatı gelişmeler esnasında 26.000 doların üzerinde işlem görüyordu)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1