Bitcoin İçin Potansiyel Oyun Değiştirici Bu Gelişme Mi Olacak?

Bitcoin ve kripto para yatırımcıları bir süredir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF’sine yeşil ışık yakmasını sabırsızlıkla bekliyordu. Çok sayıda başvuruya rağmen SEC henüz herhangi bir spot Bitcoin ETF’sini onaylamadı. Bazıları bunu önemsiz olarak görüyor. Diğer taraftan bir gerçek var. Buna göre böyle bir onay kripto varlıklarının geleceğini önemli ölçüde değiştirme potansiyeline sahip.

Spot Bitcoin ETF: Değişim için bir katalizör

Tecrübeli bir kripto para analisti olan Crypto Rover, spot ETF onayının dönüştürücü etkisine dikkat çekiyor. Buna göre altın piyasasının kendi spot ETF’sinin onaylanmasının ardından gösterdiği performansla paralellik kuruyor.

Altının 2010 yılından bu yana gösterdiği cansız performansı hepimiz biliyoruz. Ancak, spot ETF’sinin onaylanmasının ardından kayda değer bir değer artışı yaşadı. Crypto Rover bu görüşleri resmi Twitter hesabında paylaştı. Rover “Bazı insanlar Spot Bitcoin ETF’sinin fiyat üzerinde büyük bir etkisi olmayacağı düşüncesinde. Bunu açıklığa kavuşturmama izin verin: Spot Bitcoin ETF’si milyarlarca doların piyasaya akmasına neden olacak.” diyor.

Vergi avantajlarının ve finansal fırsatların kilidini açmak

Dikkate alınması gereken önemli bir husus daha var. ETF’lerin önemli vergi avantajları ve varlıklara karşı borçlanma fırsatları sunması. Sonuç olarak, Bitcoin spot ETF’lerinin cazibesinin özellikle emeklilik fonları ve kurumsal yatırımcılar arasında artması beklentiler dahilinde. Kurumsal oyuncular, Bitcoin’in yukarı yönlü fiyat seyrinden fayda sağlamak için düzenleyici yolları hevesle bekliyor. Önde gelen kripto para birimi Bitcoin için spot bir ETF’nin onaylanmasının bir yönü daha var. Buna göre değerinde büyük bir ralliyi tetikleyebileceği yaygın olarak tahmin ediliyor.

SEC'ten Bu Altcoin ETF'lerine Onay Geliyor!
SEC’ten Bu Altcoin ETF’lerine Onay Geliyor!

Kriptokoin.com olarak baktığımızda spot Bitcoin ETF’sinin SEC tarafından onaylanması bir dönüm noktasından daha fazlasını temsil ediyor. Buna göre tüm kripto para birimi ortamı için potansiyel bir oyun değiştirici. Altının spot ETF onayı sonrasındaki yörüngesinden çıkarılan dersler, böyle bir olayın yaratabileceği sismik etkinin altını çiziyor. Vergi avantajları ve yeni keşfedilen finansal fırsatlarla BTC spot ETF’si kurumsal sermaye akışını çekebilir. Ayrıca kripto piyasasında önemli bir boğa koşusu için zemin hazırlayabilir.

Neden önemli?

Spot bir Bitcoin ETF’si önemli. Çünkü yatırımcıların kripto para piyasasına katılmaları için daha düzenli ve erişilebilir bir yol sağlayacak. Şu anda ABD’de yalnızca Bitcoin vadeli işlem ETF’leri mevcut. Yani yatırımcılar aslında Bitcoin’in kendisini değil, onlara ileri bir tarihte Bitcoin satın alma hakkı veren bir sözleşmeyi satın alıyor. Bu durum yatırımcılar için kafa karıştırıcı olabiliyor. Diğer taraftan fiyat dalgalanmalarına yol açabiliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-3