Bitcoin İçin Kritik Gösterge: RSI Covid Dönemi Seviyelerin Altına Geriledi!

Dünyanın öncü kripto para birimi Bitcoin, önemli bir teknik analiz göstergesine göre aşırı satıldığına dair dikkat çekici işaretler gösterdi.

Bitcoin, Covid Dönemi Seviyelerine Benzer Güçlü Aşırı Satım Sinyalleri Gösteriyor

Bitcoin için göreceli güç endeksi (RSI) 30 seviyesinin oldukça altına düşerek Mart 2020’de Covid kaynaklı dramatik piyasa çöküşünden bu yana en aşırı satım değerine ulaştı.

Bu eğilim, kripto para piyasasının, kripto paralar da dahil olmak üzere çeşitli risk varlıkları üzerinde baskı yaşatan artan tahvil getirilerinin etkisiyle boğuştuğu bir dönemde ortaya çıktı.

Yaygın olarak kullanılan bir momentum göstergesi olan 14 günlük RSI, bir varlığın belirli bir dönemdeki ortalama fiyat hareketiyle ilişkili olarak son fiyat hareketinin bir göstergesi olarak hizmet eder.

Bitcoin için son RSI değeri 30’un önemli ölçüde altına düşerek aşırı satım koşullarına işaret etti. Bu, esasen fiyatın son ortalama fiyat hareketine kıyasla hızlı bir düşüş yaşadığı anlamına geliyor. Yani ilerleyen süreçte fiyatın yukarı yönlü hareket etmesi bekleniyor.

Bunun yerine, aşırı satım RSI okuması hızlı bir fiyat düşüşüne işaret eder. Tersine, 70’in üzerindeki bir RSI değeri aşırı alım koşullarına işaret ederek fiyatlarda hızlı bir yükselişe işaret eder. Bu hızlı yükselişten sonra ise düşüş beklenir.

Bitcoin geçtiğimiz günlerde yaşadığı sert düşüşten sonra 26,000 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Geçtiğimiz hafta kripto para birimi %10’un üzerinde bir düşüş yaşamıştı.

Bu düşüş, 10 yıllık ABD enflasyona endeksli menkul kıymet getirisinin yaklaşık %2’ye ulaşarak 2009’dan bu yana en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birlikte gerçekleşti.

RSI gibi indikatörlerin ciddi anlamda dip seviyede olması fiyatın yukarı yönlü hareket edebileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4