Bitcoin İçin Heyecanlandıran Açıklama MtGox CEO’sundan Geldi

Bitcoin borsası MtGox’un eski CEO’su Mark Karpeles bugün şaşırtıcı bir açıklamayla manşetlerde yer aldı. Şu anda 1Feex ile başlayan bir cüzdan adresinde tutulan yaklaşık 80.000 Bitcoin BTC’nin sahipliğine ışık tutuyor. Bu fonları çevreleyen iddialar, MtGox’tan transfer edilen BTC’nin sahibi olduğunu ima eden Dr. Craig Wright’ı içeriyor. Ancak Karpeles, transfer için herhangi bir yetkilendirmeyi reddediyor. Fonların feshedilmiş platformdan çalınma ihtimalini açık bir şekilde gündeme getiriyor

Bitcoin için çalıntı mal mı, meşru mülkiyet mi?

Karpeles yaptığı açıklamada, 1 Mart 2011 tarihinde 1Feex adresine gönderilen 79,956.55 Bitcoin’e yer veriyor. Buna göre MtGox’un orijinal Bitcoin cüzdanı tarafından uygun şekilde yetkilendirilmediğini onaylıyor. Bu Bitcoin’leri MtGox mal varlığına ve dolayısıyla MtGox alacaklılarına ait çalıntı mallar olarak değerlendiriyor.

Bu açıklama, MtGox alacaklılarının taleplerinin zaten karmaşık olan durumuna bir başka entrika katmanı daha ekliyor. Değeri 2.3 milyar dolar olan 80,000 Bitcoin BTC’nin kaderi söz konusu. Buna göre alacaklılar için geri ödenebilir fonlara potansiyel olarak dahil edilmesi açısından belirsizliğini koruyor.

Kritik kararlar gelecek

Halihazırda alacaklılar 2011 yılında meydana gelen saldırı için geri ödeme beklemekte. Bitcoin BTC geri ödeme için kayıtlar Nisan ayında kapandı. Ayrıca öngörülemeyen değişikliklere tabi olmak üzere beklenen ödeme tarihi Ekim olarak belirlendi. Süreç gecikmiş olsa da, geri ödemelerin uzun vadede beklemeye değeceği umuluyor.

Durum hala çözümden uzak ve ek talepler ya da gelişmeler var. Buna göre bunlar varlıkların MtGox alacaklılarına dağıtımını potansiyel olarak etkileyecek. Tokyo Bölge Mahkemesi’nin yeniden yapılandırma komitesi, gerekli onayları alması gerektiğinden, geri ödeme zaman çizelgesindeki herhangi bir değişikliğin anahtarını elinde tutuyor.

Karmaşıklığın ortasında umut Bitcoin sahipleri için

Tazminat için uzun süren bekleyişe rağmen, alacaklılar, özellikle kayıp BTC’nin önemli değeri göz önüne alındığında, sabırlarının ödüllendirileceği konusunda umutlu olmaya devam ediyor. Yaklaşan geri ödemelerle birlikte 80.000 Bitcoin BTC’nin kaderi, alacaklıların mali iyileşmesini önemli ölçüde etkileyecektir.

Kripto topluluğu MtGox davasıyla ilgili gelişmeleri yakından izliyor. Diğer taraftan kayıp Bitcoin ve gerçek sahiplerini çevreleyen gizem tartışmaların odak noktası olmaya devam ediyor. Bu ilgi çekici destanın nasıl gelişeceğini kriptokoin.com olarak biz de merak ediyoruz. Ayrıca alacaklıların adalet ve tazminat arayışlarında nasıl bir yol izleyeceklerini sadece zaman gösterecek. Ancak bu konu çözüme kavuştuğunda Bitcoin alanların mutlu olacakları kesin.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1